Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το πολιτικό σύστημα πιο χαμηλά από ποτέ!!!

 

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Δημοτικής Συμβούλου Δ. Μουζακίου

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το αλαλούμ των τελευταίων ημερών, που θέλει μια κυβέρνηση σε νευρική κρίση, θεσμούς να εκτρέπονται, τον κοινοβουλευτισμό να παραδίδεται σε αλχημείες και τεχνητές πλειοψηφίες και επαγγελματίες γυρολόγους να εκλιπαρούν για λίγη καρέκλα ακόμη! Ο λόγος που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες αυτή η φρενίτιδα είναι προφανής. Λίγη παράταση ακόμη ζωής στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό. Και στο βωμό της παράτασης αυτής θυσιάζονται εθνικά δίκαια και κεκτημένα, γίνονται υποχωρήσεις και αναβιώνουν εθνικοί διχασμοί. Η Συμφωνία των Πρεσπών δυστυχώς είναι θέμα χρόνου να κυρωθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών μας, συναλλασσόμενων και μη. Το ότι είναι επιζήμια για τη χώρα μας είναι αυτονόητο και ειδικότερα στα εξής σημεία:

α. Αναγνωρίζεται εκ μέρους της Ελλάδας, ότι οι πολίτες των Σκοπίων θα ονομάζονται «Μακεδόνες/πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας» και αναγνώριση της γλώσσας ως μακεδονικής.

β. Χρήση του όρου nationality (που μεταφράζεται και ως ιθαγένεια και ως εθνικότητα) αντί αυτή του όρου citizenship (που αποδίδει καλύτερα την έννοια της σχέσης του πολίτη με το κράτος).

γ. Αναγνώριση «μακεδονικής» ταυτότητας μέσω της επαναλαμβανόμενης αναφοράς αυτής στο Σύνταγμα των Σκοπίων.

Πέρα από το ισοζύγιο κερδών και ζημιών της συγκεκριμένης Συμφωνίας ή γενικότερα οποιουδήποτε θέματος αφορά την διεθνή και εξωτερική πολιτική και διπλωματία, εκείνο που είναι καταδικαστέο στη σημερινή κυβέρνηση είναι η επιπόλαιη, ανεύθυνη και ερασιτεχνική προσέγγιση σοβαρών εθνικών θεμάτων, η αδιαφορία της απέναντι στη λαϊκή βούληση, η απαξίωση των θεσμών του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας και η διαιώνιση του διχασμού. Αυτή τη φορά κατάφερε να χωρίσει τους έλληνες σε γραφικούς εθνικιστές και «προοδευτικούς» αλληλέγγυους. Δυστυχώς ο πατριωτισμός και η εθνική περηφάνια είναι ρετσινιά και ταμπού για τους κυβερνώντες! Και όποιος διαφωνεί μαζί τους, τάσσεται αυτομάτως απέναντι! Και το σουρεαλιστικό είναι, ότι μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που χτίσανε καριέρες σε πλατείες και σε πορείες, που δεν άφησαν πλακάκι και βιτρίνα που να μη σπάσουν, που στέρησαν ακόμη και τη ζωή αθώων συμπολιτών μας (Marfin). Φαίνεται πως τα χημικά και τα δακρυγόνα που δέχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια και θα καταργούσαν ως κυβέρνηση, τους θόλωσαν το μυαλό προκαλώντας εγκεφαλικές εμπλοκές και δεν βλέπουν την πραγματικότητα! Η ευθύνη του εκλογικού σώματος είναι με σύνεση, πολιτική ορθότητα και σοβαρή αξιολογική κρίση να ανατρέψει το σαθρό αυτό πολιτικό σύστημα, για να επιστρέψει η χώρα επιτέλους στην κανονικότητα και εκεί που της αξίζει να είναι!!!




Total
0
Shares
Previous Article
BhnmAABNODHcAAAAABJRU5ErkJggg==

Οφειλόμενη απάντηση στον Δήμαρχο Σοφάδων

Next Article

Ψήφισμα του Δ.Σ. Πύλης για το κλείσιμο της Εθνικής