Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

…το πιο φτωχό πολιτιστικό καλοκαίρι!!

oksia kalokairi ekdilwseis slide

     Ένα καλοκαίρι διαφορετικό, όπως συνηθίσαμε ν’ ακούμε, σαν αυτό που ουδέποτε γνώρισε ο Σύλλογός μας, τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου του οποίου τα τελευταία, ειδικά, χρόνια δεν έβρισκαν χρόνο για ησυχία και οι χωριανοί δεν προλάβαιναν τις εκδηλώσεις.

     Για φέτος όλα απαγορευμένα και το μόνο που κατέστη δυνατό να υλοποιήσουμε, ως Σύλλογος, ήταν η καθιερωμένη πεζοπορία στο δάσος της Οξυάς, με ικανοποιητική, ευτυχώς, συμμετοχή. Όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί, πλούσιες σε αριθμό και περιεχόμενο, δεν  κατέστη δυνατό να υλοποιηθούν, εξαιτίας των επιβεβλημένων από την πολιτεία γνωστών περιοριστικών μέτρων αλλά και του φόβου, που, δυστυχώς, έχει επικρατήσει στην κοινωνία μας  και ο οποίος θα επηρέαζε, αναμφισβήτητα, τη συμμετοχή και την ανταπόκριση του κοινού.

     Και το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τον καλοκαιρινό μας χορό, ο οποίος, παρότι   οι ίδιοι ήμασταν αποφασισμένοι να τον υλοποιήσουμε (είχαμε εκδώσει και σχετικό Δελτίο Τύπου), εμπίπτει στις τελευταίες ανακοινωθείσες εξαγγελίες της πολιτείας περί απαγόρευσης ανοιχτών εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η υλοποίησή του.

     Είναι φανερό ότι ο «πολιτισμός» δέχεται ισχυρότατο πλήγμα σε όλες του τις εκφάνσεις, με όποιο αποτέλεσμα αυτό μπορεί να έχει στη συνέχειά μας ως έθνος και ως κοινωνία αλλά και στα επαγγέλματα που επιβίωναν από τις εκδηλώσεις του. Και δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό που οι κάθε κατηγορίας αρμόδιοι δε δύνανται (;) να διαχωρίσουν μια αφιερωμένη ή βασισμένη στη λαϊκή παράδοση και στα ήθη/έθιμα εκδήλωση ενός πολιτιστικού Συλλόγου, απευθυνόμενη κατά μέσο όρο σε 200-300 άτομα, από ένα «πανηγύρι», όπως λανθασμένα ονομάζουν, τις  μουσικές  χορευτικές διοργανώσεις των 1000 και 2000 ατόμων.  Οι πρώτες εκδηλώσεις, απευθυνόμενες στο περιορισμένο  για κάθε τόπο κοινό, σκοπό έχουν τη διατήρηση των παραδόσεων του τόπου μας , οι δεύτερες διοργανώσεις έχουν καθαρά  κερδοσκοπικό χαρακτήρα, γι’ αυτό και απευθύνονται σε πολύ περισσότερο κόσμο.

     Ελπίζουμε ορισμένα πράγματα να γίνουν αντιληπτά, ώστε κι εμείς αλλά και κάθε άλλο πολιτιστικό σωματείο να μπορέσουμε να επανέλθουμε, προσφέροντας στον τόπο και στην κοινωνία.

Λαογραφικός, Αρχαιολογικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»




Total
0
Shares
Previous Article
giannakopoulos ilias

Οι Θερμοπύλες και η Σαλαμίνα μας διδάσκουν….. 

Next Article
metamorfosis Sotiros vragiana mouzakinews slide

Αγιά Σωτήρα Βραγκιανών: Με πίστη - επιμονή και ταπείνωση...

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…