Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου στην Πύλη

.

Τιμήθηκε η Μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου

Με τον καλλίτερο τρόπο εορτάστηκε η  Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην Πύλη, όπου την παραμονή της εορτής του τελέστηκε Εσπερινός στην Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Πύλης, παρουσία αρκετών πιστών και  Επισήμων.

Ακολούθησε η  Λιτανεία με την περιφορά της Εικόνας του Αγίου Αθανασίου στην Νέα Πύλη και στην συνέχεια έγινε Αρτοκλασία  στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας και του ΕΠΑΛ Πύλης και το προσκύνημα της Εικόνας από τον κόσμο.

Παράλληλα προσφέρονταν παραδοσιακό φαγητό σε όλους ενώ στην συνέχεια τα χορευτικά τμήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση της κ. Ευαγγελίας Παλλαντζά.

Μετά την εμφάνιση των χορευτικών χόρεψε και ο κόσμος κλείνοντας με τον ωραιότερο τρόπο της παραπάνω θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις, που οργάνωσε η Ενορία της Πύλης με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου  Πύλης και την συμπαράσταση του Δήμου Πύλης.

Παρευρέθηκαν  ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Άρης Τζάνης, κ. Κων/νος Κρούπης και ο πρώην Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

[RPG id=68111]




Total
0
Shares
Previous Article

Θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν κόσμο ειρηνικό.

Next Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Related Posts