Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το «παλαιό» που δε θέλει να φύγει…

karavidas giorgos

 

Ένα μήνα πριν τις πιο κρίσιμες, ίσως, για την τοπική αυτοδιοίκηση εκλογές των τελευταίων χρόνων και ….το παλαιό για το Δήμο μας είναι εδώ!!! Και αφορά ένα κατεστημένο που αρνείται να εγκαταλείψει τα κεκτημένα του. Ένα κατεστημένο που υπηρέτησε πιστά και για πολλά χρόνια την αρχή του ενός ανδρός, βυθίζοντας με τις επιλογές και τις πρακτικές του τον τόπο στην εγκατάλειψη και στην απομόνωση και τοποθετώντας για καλά, μέσα από την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία αλλά και τις πελατειακές σχέσεις, τους δημότες σε «καβούκια» (προεκλογική.…. «εξαγγελία» του απερχόμενου Δημάρχου μας ήταν αυτό!!!), ώστε αυτοί να μη μπορούν ν’ απαιτούν και ούτε να εκφράζουν άποψη.

Ένα κατεστημένο για το οποίο, λίγο να παρακολουθεί κανείς τα κοινά, αρκεί για ν’ αντιληφθεί την προσπάθειά του να επιβιώσει και να γαντζωθεί στη διαχείριση των πραγμάτων του Δήμου, είτε αλλάζοντας απλά «στέγη» σε πολλούς από τους ανθρώπους του, ώστε να μπορούν να ευαγγελίζονται το «νέο» και να συνεχίσουν να διοικούν αύριο εφαρμόζοντας τις ίδιες πρακτικές, είτε προσπαθώντας – κατά πάγια και παλαιοκομματική τακτική – να επιδείξει «έργο» την ύστατη πριν τις εκλογές στιγμή για να υφαρπάξει τις ψήφους μας, κ.λ.π..

Και δίπλα σ’ αυτούς και κάποιοι άλλοι, που προσπαθούν να πείσουν (το επιτυχώς ή όχι θα κριθεί από τους δημότες) ότι προτάσσουν αντιλήψεις νέες και νέους ανθρώπους, δηλώνοντας, όμως, πρόθυμοι να συνεχίσουν το έργο εκείνων που έφεραν το Δήμο μας στη σημερινή του κατάσταση και να το επαινούν κιόλας, ή που θεωρούν πως μπορούν να «βγάλουν το κάρο από τη λάσπη» με πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού – αλλά και επικοινωνιακού – χαρακτήρα, που, όσο κι αν θα μπορούσαν ν’ ανακουφίσουν προσωρινά συνανθρώπους μας, καμία αναπτυξιακή προοπτική δεν παρέχουν και κανένα εχέγγυο δεν αποτελούν για την ώθηση προς τα εμπρός, που ο Δήμος μας χρειάζεται.

Θεωρώ πως δεν πρέπει να χαρίσουμε και πάλι σε διαδόχους ή υποστηρικτές ενός τέτοιου κατεστημένου την ψήφο μας. Φτάνει που ο τόπος θα πληρώνει, δυστυχώς, ακριβά και για χρόνια τις αποφάσεις και τις επιλογές όσων μέχρι σήμερα το εκπροσώπησαν και επιθυμούν να πράττουν τούτο και στο μέλλον. Ας αφήσουμε πραγματικά στην άκρη νοοτροπίες του παρελθόντος, που κάθε άλλο παρά βοήθησαν τον τόπο και τους μόνους που ωφέλησαν είναι όσους δε δίστασαν να τις εκμεταλλευτούν για δικό τους λογαριασμό. Σκέψεις όπως «έχω υποχρέωση», «μ’ έχει εξυπηρετήσει», «είναι ξάδελφος, θείος, κ.λ.π.» αλλά και πολιτικές ιδεολογίες πρέπει αυτή την κρίσιμη για τον τόπο μας στιγμή να παραμείνουν μακριά από τις επιλογές μας για τους ανθρώπους που αύριο θα διαχειρίζονται τις τύχες μας και τις τύχες του Δήμου μας και που πρέπει να είναι άτομα ικανά για το συγκεκριμένο σκοπό, με μεράκι και αντίστοιχα προσόντα.

Η «Ενωτική Πρωτοβουλία για το Δήμο Μουζακίου» με υποψήφια Δήμαρχο την Παρασκευή Ντούρβα και τα στελέχη/υποψηφίους που διαθέτει και που, μακριά από τη φθορά, συνδυάζουν πραγματικά ικανότητα, προσόντα, φρεσκάδα και εμπειρία, είναι η επιλογή που μπορεί να μας απαλλάξει από κατεστημένες αντιλήψεις, πρόσωπα και πρακτικές και να δώσει πραγματικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου και των δημοτών αλλά και να εγγυηθεί μια πραγματικά αναπτυξιακή προοπτική για το Δήμο μας, αξιοποιώντας, μέσα και από συμμετοχικές διαδικασίες και την εφαρμογή του προγράμματός της, τις πάμπολλες δυνατότητες της περιοχής.

Γι’ αυτό και ζητούμε να μας εμπιστευθείτε…

Καλό Πάσχα,  καλή Ανάσταση!!!

Γιώργος Δ. Καραβίδας,

νομικός, Υποστράτηγος (ε.α.) Νομικού Σώματος Ε.Δ.,

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μουζακίου με το συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία» της υποψήφιας Δημάρχου Παρασκευής Ντούρβα.




Total
0
Shares
Previous Article
pasxa Fanis slide

Πασχαλινές ευχές του συνδυασμού «Νέα Πορεία» υποψ. Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Δ. Στάθης

Next Article
vivlio koffas

Θεσσαλικό ταξίδι μέσω βιβλίου Θεσσαλού

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…