Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Το ΟΧΙ δε σημαίνει δραχμή και έξοδο από την Ευρώπη» – «Νικάμε το φόβο»

Ποιος άραγε έκλεισε τούτες τις μέρες τις τράπεζες; Πάντως, όχι ο Τσίπρας! Τις έκλεισαν αυτοί που με όλα τα μέσα προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση και θέλουν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό, γιατί ορθώνει το ανάστημά του και αμφισβητεί τη λιτότητα και τους επικυρίαρχους.

Τούτες τις μέρες ζούμε ένα παιχνίδι πανικού στα πλαίσια του πολέμου, όχι βέβαια του στρατιωτικού, αλλά του οικονομικού, του πολιτικού και ψυχολογικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας. Αφού εδώ και πέντε χρόνια εφαρμόζουν σε βάρος μας ένα ωμό και αδίστακτο σχέδιο εξουθένωσης και εκβιασμού μας με τα μνημονιακά προγράμματα, αφού εδώ και πέντε μήνες μας έχουν υποβάλλει σε ένα αργό βασανιστήριο, τώρα έχουν επιβάλλει τον πιστωτικό στραγγαλισμό των τραπεζών και οδήγησαν στο αναγκαστικό κλείσιμό τους με αποτέλεσμα τις ατέλειωτες ουρές στις τράπεζες. Πρόκειται για στημένο παιχνίδι που αποσκοπεί να σπρώξει ανθρώπους στο «ναι», ένα ναι που αντιστοιχεί σ΄ ένα όχι στα δικαιώματα και τη ζωή τους, ένα ναι στα ψέματα του Γιουνκέρ και κάθε Γιουνκέρ που υποδεικνύει αυτό το ναι υποστηρίζοντας ότι

«Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων» στην πρόταση των θεσμών. ΨΕΜΑ. Η πρόταση της Κομισιόν και βέβαια προβλέπει περικοπή συντάξεων. Πού αλλού οδηγούν άλλωστε τα μέτρα που προτείνουν; Αυτά είναι:

α. “Σταδιακή εξάλειψη του ΕΚΑΣ για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019”.

β. Αύξηση των εισφορών υγείας “που πληρώνουν οι συνταξιούχοι σε 6% κατά μέσο όρο, και αυτό θα επεκταθεί στις επικουρικές συντάξεις”.

γ. “Όλα τα επικουρικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται μόνο εξ ιδίων πόρων”, εφαρμογή δηλαδή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που ουσιαστικά θα εξαφανίσει τις επικουρικές συντάξεις.

δ. “Ένα πρώτο πακέτο μέτρων θα υιοθετηθεί αμέσως, στοχεύοντας στο 1% του ΑΕΠ από την επιπλέον ετήσια εξοικονόμηση από το 2016”. Τι σημαίνει 1% στο ΑΕΠ; Περισσότερα από 1,8 δισ. ευρώ το 2016 θα περικοπούν από συντάξεις και ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους.

ε. Ακόμα, η πρόταση των θεσμών προβλέπει “να υπάρξει ένας πιο στενός σύνδεσμος ανάμεσα στις εισφορές και τις παροχές”, δηλαδή και άλλες μειώσεις συντάξεων.

στ. Τέλος, οι θεσμοί ζητούν “να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία”, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων των ταμείων πάνω από 700 εκ. ευρώ ετησίως.

2. Οι θεσμοί, είπε ο κ. Γιουνκέρ, “επιμένουν σε κοινωνικά δίκαια μέτρα”. ΨΕΜΑ. Είναι … κοινωνικά μέτρα,
– Η κατάργηση των επιδοτήσεων για το πετρέλαιο θέρμανσης;
– Η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών;
– Η μείωση του ποσού των 1500 ευρώ και η κατάργηση του ανώτατου ορίου 25% στις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη στην εφορία;.
– Η αύξηση του επιτοκίου που εφαρμόζεται στο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών;
κι ένα σωρό άλλα ΨΕΜΑΤΑ έχουν πει στους ΄Ελληνες, όπως ότι το ερώτημα είναι ευρώ ή δραχμή ή ακόμα κι ότι ποτέ δεν υπήρξε τελεσίγραφο. Και όμως, ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ στις δηλώσεις του σαφέστατα είπε ότι εκπνέει η προθεσμία για την Αθήνα.

Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση υπηρέτησε τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη. Επέστρεψε το τελεσίγραφο των δανειστών, με το ΟΧΙ της – όχι σε άλλο ερώτημα-, αλλά στην αδιέξοδη συμφωνία, στα απαράδεκτα και αντικοινωνικά μέτρα τους.

Σειρά του είναι τώρα να επιστρέψει αυτό το τελεσίγραφο και ο λαός με το δικό του ΟΧΙ.
ΟΧΙ λοιπόν
και πάλι ΟΧΙ
στα ψέματα, τους εκβιασμούς και τα παιχνίδια πανικού τους.

Ο φόβος που προσπαθούν να σπείρουν να γίνει φόβος τους, γιατί εμάς όσο κι αν προσπαθούν να μας φοβίσουν θα αποτύχουν. Ήδη καταφέραμε να τους φέρουμε σε αμηχανία και εκνευρισμό, αποδειχτήκαμε πιο σκληρά καρύδια απ΄ όσο περίμεναν και τώρα είναι αυτοί που φοβούνται περισσότερο από εμάς.

Φοβούνται, γιατί ήδη νικήθηκαν μια φορά, ήδη μια φορά τους νικήσαμε και είπαμε όχι στους εκβιασμούς και τις απειλές τους.

Στις 25 του Γενάρη αρνηθήκαμε τη συνέχιση των πολιτικών που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες έξω από τη χώρα μας, χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία, ενάμισι εκατομμύριο στην ανεργία, αρνηθήκαμε το ξεπούλημα του τόπου μας, τώρα αρνηθήκαμε το εκβιαστικό τελεσίγραφό τους για την αποδοχή από τη μεριά μας μιας αυστηρής και ταπεινωτικής λιτότητας δίχως τέλος και χωρίς προοπτική να ορθοποδήσουμε ποτέ κοινωνικά και οικονομικά.

Τρέμουν τις οικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειες που θα προκύψουν, εάν δεν υποχωρήσουν. Η χώρα δεν έχει φύγει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Το ΟΧΙ μας είναι το όπλο της κυβέρνησης για μια βιώσιμη και όχι αδιέξοδη λύση.

ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
30-06-2015




Total
0
Shares
Previous Article

Εθελοντική επίσκεψη στην ορεινή Αργιθέα από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας

Next Article

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Τρικκαίων για το δημοψήφισμα

Related Posts