Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας συμμετέχει στη “Σχολική Εκδρομή” του Νίκου Πορτοκάλογλου

 

Δυο από τα ”Μουσικά Σύνολα” του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας,η ”Χορωδία Ομοίων Φωνών” υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Ζαχαρτζή και το ”Σύνολο Τζαζ” υπό τη διεύθυνση του Νότη Λάππα θα συμμετέχουν στη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Η «Σχολική Εκδρομή» είναι το ταξίδι ενός καταξιωμένου και διαχρονικού τραγουδοποιού και μιας ομάδας επαγγελματιών μουσικών για να συναντήσουν τους ταλαντούχους ερασιτέχνες μαθητές των Μουσικών Σχολείων που ονειρεύονται το μέλλον της ελληνικής μουσικής.

Έχοντας στις αποσκευές του το νέο του δίσκο «Εισιτήριο» και την εξαιρετική μπάντα του, τους «Ευγενείς Αλήτες», ο Νίκος Πορτοκάλογλου επέλεξε φέτος να γιορτάσει τα γενέθλια των 60 του χρόνων ξεκινώντας ένα οδοιπορικό αναζήτησης της νέας γενιάς μουσικών. Θα είναι μια πραγματικά διαφορετική περιοδεία καθώς σταθμούς της θα έχει τα θέατρα των μεγάλων πόλεων και πρωταγωνιστές, εκτός από τον τραγουδοποιό και την μπάντα του, τις χορωδίες των Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου συνέλαβε αυτήν την ιδέα ως έναν φόρο τιμής στα Μουσικά Σχολεία, που αισίως πλησιάζουν τα 50 σε όλη την Ελλάδα και τα οποία εδώ και χρόνια, έχουν διαμορφώσει νέες γενιές μουσικών με βαθιά γνώση και αγάπη για την τέχνη τους. Γι’ αυτό και – εκτός από τις πρόβες και τις παραστάσεις- προσφέρει ως ελάχιστο αντίδωρο, ένα δίωρο σεμινάριο τραγουδοποιίας σε κάθε σχολείο για τους μαθητές που ενδιαφέρονται ειδικά για την τέχνη του τραγουδιού.

Οι συναυλίες θα περιέχουν μια μεγάλη αναδρομή στην πολυετή πορεία του καλλιτέχνη από τα πρώτα του βήματα με τους Φατμέ μέχρι και σήμερα. Το Νίκο Πορτοκάλογλου συνοδεύουν επί σκηνής τα ταλαντούχα μέλη της μπάντας του, «Ευγενείς Αλήτες» και οι εφηβικές χορωδίες.

Πρόκειται για μία πανηγυρική σύμπραξη τριών γενιών επί σκηνής με τη συμμετοχή της χορωδίας «Ομοίων Φωνών» του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Ζαχαρτζή. Στο πιάνο συνοδεύει η Μαρίζα Αργυρίου.

Τη συναυλία ανοίγει το Σύνολο Τζαζ του Μουσικού Σχολείου, υπό τη διεύθυνση του Νότη Λάππα.

Οι Ευγενείς Αλήτες είναι οι: Αγάπη Διαγγελάκη, Δημήτρης Καλονάρος, Γιώργος Κουρέλης, Ηλίας Λαμπρόπουλος, Βύρων Τσουράπης, Άκης Πασχαλάκης.

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για την απόκτηση εξοπλισμού για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.

Προπώληση από το www.viva.gr,το εκδοτήριο του Κιν/θεάτρου και από το βιβλιοπωλείο Παιδεία.




Total
0
Shares
Previous Article

Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας: Εγκαίνια της έκθεσης Στέλιος Μπακλαβάς: Όνειρα οικεία/προσωπογραφίες εικαστικών

Next Article

Πύλη: Εκδήλωση ενημέρωσης για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων

Related Posts