Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στην Κρήτη

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στην Κρήτη

Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου του Σχολείου μας πραγματοποίησαν πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή από 17/4/2018- 21-4-2018 στην Kρήτη στο πλαίσιο υλοποίησης δύο σχολικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλους «Μεσόγειος, μια κλειστή θάλασσα, μια ανοιχτή αγκαλιά, μια πολύχρωμη ιστορία πολιτισμών» και «Εσύ όπως και εγώ…. Προσεγγίζοντας τη διαφορετικότητα μέσα από τη μουσική».

Η περιήγησή μας ξεκίνησε από τα αξιοθέατα της πόλης των Χανίων, η οποία ήταν άλλωστε και ο τόπος διαμονής μας. Πιο συγκεκριμένα επισκεφθήκαμε τη Μητρόπολη των Χανίων, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δημοτική Πινακοθήκη και φυσικά τον Αιγυπτιακό Φάρο και το μεσαιωνικό Φρούριο Φιρκά. Περπατήσαμε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, στο γραφικότατο παλιό λιμάνι δίπλα σε μια καταγάλανη θάλασσα και έναν λαμπερό καλοκαιρινό ήλιο.

Η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη στην περιοχή του Ρεθύμνου. Ήταν ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά η επίσκεψη στο Μουσείο Εκπαίδευσης, όπου με διαδραστικό τρόπο διαμόρφωσαν άποψη για την εκπαιδευτική διαδικασία παλιότερων εποχών φτάνοντας μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Στη συνέχεια ανεβήκαμε στη Μονή Αρκαδίου, όπου παρά το προχωρημένο της ώρας τα παιδιά με υπομονή περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους ακούγοντας με ενδιαφέρον την ιστορία της Μονής.

Μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της Κρήτης δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, έναν χώρο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τουριστών απ’ όλο τον κόσμο. Έχοντας διδαχθεί την αντίστοιχη ιστορία του Μινωικού πολιτισμού είχαν την ευκαιρία να την προσεγγίσουν και βιωματικά μέσα από μια υψηλού επιπέδου ξενάγηση υλοποιώντας το βασικό στόχο των εκπαιδευτικών επισκέψεων.

Η επίσκεψη μας ολοκληρώθηκε με το Ενυδρείο του Ηρακλείου, που πραγματικά εντυπωσίασε τους μαθητές με την ποικιλία της θαλάσσιας πανίδας και την πολυμορφία της έκθεσής τους.

Θα θέλαμε να ξαναθυμίσουμε για ακόμη μια φορά ότι τέτοιου είδους εκπαιδευτικές εκδρομές συμβάλλουν ουσιαστικά στη διεύρυνση των γνωστικών οριζόντων των μαθητών, στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, στον εμπλουτισμό των εμπειριών τους μέσα από το συνδυασμό μάθησης και ψυχαγωγίας.

Συνοδοί καθηγητές: Αναγνώστου Ιωάννα, Μπρούτσου Αγαθή, Αργυρίου Μαρία, Βόβες Μιχαέλα, Ζαχαρτζής Μιχάλης.

DCC 0803

DCC 0887

DCC 0670

DCC 0717

DCC 0719




Total
0
Shares
Previous Article

Από την «Πόρτα» στο Μαυρομμάτι

Next Article

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η Ανδρονίκη Ράγκου

Related Posts

E65 Staikouras
Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65 «Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία…