Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το μεγάλο όπλο για την άνοδο του Α.Σ.Καρδίτσας στην Α2 ήταν χωρίς αμφιβολία η δύναμη της έδρας

Η έδρα το κλειδί

Η άνοδος στην Α2 είναι γεγονός για τον Α.Σ.Καρδίτσας που κατάφερε να κάνει πράξη, ένα όνειρο για το μπάσκετ της Καρδίτσας. Για πρώτη φορά, ομάδα από την περιοχή μας θα συμμετέχει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό –και ουσιαστικά επαγγελματικό- πρωτάθλημα, ένα επίτευγμα που ήρθε με κόπο και ιδρώτα και μετά από μια συναρπαστική εξέλιξη στο πρωτάθλημα.

Μπορεί ο Α.Σ.Κ. να έκανε τον καλύτερο δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα μεταξύ όλων των ομάδων, όμως εκείνο το στοιχείο που κράτησε τους «κυανόλευκους» στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και τους έδωσε το δικαίωμα να πατήσουν γκάζι στο δεύτερο γύρο, ήταν χωρίς αμφιβολία, η δυναμική της ομάδας στο «σπίτι» της, το κλειστό της πόλης μας. Με «15 στα 15», ο Α.Σ.Καρδίτσας κράτησε αήττητη την έδρα του, κάτι που αναμένεται να ισοφαρίσει την Κυριακή η πρωταθλήτρια Καστοριά, που υποδέχεται στην αυλαία τον Πιερικό. Ο Α.Σ.Κ. ακόμη και στις μέτριες ημέρες, βρήκε δύναμη και ενέργεια από τον κόσμο και μπόρεσε να κάνει το απόλυτο εντός έδρας. Ομάδες πολύπειρες στην κατηγορία, υποκλίθηκαν στη δυναμική της ομάδας και αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς. Στα 15 εντός έδρας παιχνίδια, ο Α.Σ.Κ. σκόραρε 76,7 πόντους κατά μέσο όρο και δέχθηκε μόλις 61,0 πόντους, έχοντας δηλαδή ένα +15 στους αγώνες που έγιναν στο στενάχωρο, γερασμένο αλλά «πύρινο» κλειστό της πόλης μας.

Ένα ασύλληπτο ρεκόρ για μια νεοφώτιστη ομάδα, που οφείλεται πρώτα και κύρια στο φίλαθλο κόσμο της Καρδίτσας. Δευτεραθλητής στη βαθμολογία, αλλά ανίκητος πρωταθλητής στην άτυπη «μάχη της κερκίδα» ο Α.Σ.Κ., αφού χωρίς αμφιβολία, το κλειστό της πόλης μας ήταν με διαφορά, η πιο καυτή έδρα της Β’ Εθνικής. Οι εικόνες του γηπέδου της πόλης μας ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα, εντυπωσιάζοντας σχετικούς και μη, με τη μαζικότητα, τον παλμό και τη θέρμη με την οποία οι φίλαθλοι της Καρδίτσας στήριξαν τον Α.Σ.Κ.

Φινάλε στη Γέφυρα

Με εκτός έδρας αγώνα, ολοκληρώνει τη χρονιά ο Α.Σ.Κ. που την Κυριακή στις 5 μ.μ. αντιμετωπίζει στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης την τοπική ομάδα. Το παιχνίδι είναι αδιάφορο βαθμολογικά και για τις δυο ομάδες, με τη Γέφυρα να έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία και τον Α.Σ.Καρδίτσας να έχει ήδη σφραγίσει το εισιτήριο για την Α2 Εθνική. Το παιχνίδι προσφέρεται για ελεύθερο μπάσκετ και στόχος του Α.Σ.Κ. είναι να ολοκληρώσει τη σεζόν με μια καλή εμφάνιση.

Διαιτητές του Κυριακάτικου αγώνα οι κύριοι Ευφραιμίδης και Ταρενίδης Κ.

Ρεπό οι παίκτες, ξεκινά ο σχεδιασμός

Μετά από μια σεζόν σχεδόν εννιάμιση μηνών, ή αλλιώς 42 εβδομάδων ή 294 ημερών, η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώνεται την Κυριακή για τον Α.Σ.Καρδίτσας. Μια περίοδος, με εκατοντάδες προπονήσεις, φιλικούς και επίσημους αγώνες, κουραστικά ταξίδια, πολύτιμες εμπειρίες, δυνατές συγκινήσεις και βέβαια, το καλύτερο δυνατό φινάλε. Το παιχνίδι στη Γέφυρα είναι το τελευταίο της σεζόν και από τη Δευτέρα, οι παίκτες του Α.Σ.Κ. θα έχουν ρεπό αρκετών ημερών για να ξεκουραστούν από μια μακριά και κοπιαστική χρονιά. Όμως, ήδη ξεκινά ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, που απαιτεί πολύ προσεκτικό προγραμματισμό, αφού θα βρει τους «κυανόλευκους» στα… σαλόνια της Α2. Περιθώρια για εφησυχασμούς δεν υπάρχουν, καθώς ο Α.Σ.Κ. πρέπει να αναδιοργανωθεί σε όλα τα επίπεδα και να ετοιμαστεί για τη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, με ομάδες με τεράστιο όνομα και παράδοση στο μπάσκετ, συλλόγους με μεγάλη οικονομική δύναμη, παίκτες και προπονητές με ταλέντο, οπότε κάθε ημέρα δουλειάς είναι πολύτιμη.




Total
0
Shares
Previous Article

Δήλωση του Δημήτριου Σιούφα για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων

Next Article

Μαραθώνιος «ZUMBA-FITNESS» (ZUMBATHON) στη Λάρισα

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”