Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Κτηματολόγιο δεν είναι ΟΣΔΕ

της Μαρίνας Στεργίου, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π

Την 12η Ιουνίου ξεκίνησε η Κτηματογράφηση του Δήμου Μουζακίου και απ’ ότι φαίνεται οι συντοπίτες μας δεν έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται.

Απόδειξη του συμπεράσματος αυτού είναι η αποτίμηση των στατιστικών του Γραφείου Κτηματογράφησης του Δήμου Μουζακίου τις πέντε πρώτες ημέρες της λειτουργίας του, καθώς οι δηλώσεις που μέχρι στιγμής κατατέθηκαν είναι μόλις 15 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στον οικισμό του Μαυρομματίου.

Ο κόσμος μάλιστα, ρωτούσε το προσωπικό του Γραφείου πόσες ημέρες θα παραμείνει στο Μαυρομμάτι για να προλάβουν να καταθέσουν τις δηλώσεις των ιδιοκτησιών τους.

Το κτηματολόγιο δεν είναι ΟΣΔΕ!

Το γραφείο Κτηματογράφησης του Μαυρομματίου (Δήμου Μουζακίου) για τα επόμενα 3,5 χρόνια δεν θα αλλάξει τοποθεσία. Η Κτηματογράφηση θα πραγματοποιηθεί για όλα τα χωριά του Δήμου μας αλλά και της Αργιθέας στο Μαυρομμάτι.

Το “συνεργείο”, δεν θα μετακινηθεί στην πορεία σε άλλο χωριό, όπως γινόταν παλαιότερα με τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ. Θα βρίσκεται μόνιμα στο Μαυρομμάτι.

Το εν λόγω “συνεργείο” αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες, Τοπογράφους Μηχανικούς και Δικηγόρους που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο της Κτηματογράφησης.

Ενάρετο θα ήταν λοιπόν, για ευνόητους λόγους, οι συντοπίτες μας να απευθυνθούν σε αντίστοιχες ειδικότητες για τη συλλογή των δηλώσεων, τον εντοπισμό των ακινήτων τους και την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει όλη την παραπάνω διαδικασία υπεύθυνα και αξιόπιστα.

Μαρίνα Στεργίου Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Αντ. Βασιλείου Μουζάκι (έναντι φαρμακείου Γ. Τέγου) τηλ:2445042331

Το κτηματολόγιο, με την ανοχή στα γεωμετρικά στοιχεία που παρέχει, είναι μια δυνατή κατοχύρωση του εμπράγματου δικαιώματος στο γεωτεμάχιο που περιγράφει




Total
0
Shares
Previous Article

Δηλώσεις ζημιάς στη φυτική παραγωγή στο Δήμο Σοφάδων

Next Article

Τοποθέτηση της Ενωτικής Κίνησης Εκπ/κών για την επιλογή Διευθυντών