Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το κεφάλι στραμμένο στον ουρανό

Το κεφάλι στραμμένο στον ουρανό

Το κεφάλι στραμμένο στον ουρανό

Ογδόντα χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 1940 μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες. Από την μία ο κορονοϊός που οδήγησε στην ματαίωση όλων των παρελάσεων και των εκδηλώσεων μνήμης. Από την άλλη η πολιτική ηγεσία της γείτονος χώρας που υπερβαίνει απροκάλυπτα τα όρια του Διεθνούς Δικαίου, τις Συνθήκες, και τις διακρατικές Συμφωνίες, επιδιώκοντας να καταπατήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το γεγονός αυτό κάνει το μήνυμα που έρχεται από το Έπος του 1940, από την θυσία όσων έπεσαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ειρήνης πιο επίκαιρο.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τις παρακαταθήκες του αγώνα των προγόνων μας. Με ή χωρίς εκδηλώσεις αυτή η μέρα αποτελεί ορόσημο στην Ιστορία μας. Το «ΟΧΙ» συμβολίζει την πάλη για την ελευθερία, την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δίνει σε όλους τους Έλληνες την δυνατότητα να συνεχίσουμε να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μας συνείδηση. «Το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθινό», είναι χρέος και καθήκον μας να θυμόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και να τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για να γεννιόμαστε ελεύθεροι. Θέλει αρετή και τόλμη να μην ξεχνάμε, να τιμούμε και να μαθαίνουμε από την ιστορία μας.

Φέτος θα τιμήσουμε αυτή την ξεχωριστή μέρα για τον Ελληνισμό, το «Όχι» των Ελλήνων, την αυτοθυσία και την αντίσταση ενός έθνους κατά του φασισμού, ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. Καμαρώνοντας τις  Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να δίνουν το «παρών», με πτήσεις μαχητικών αντί για παρελάσεις, σε όλη την Ελλάδα.

Καμία πανδημία, κανένας ιός δεν μπορεί να μειώσει τη θυσία όσων έπεσαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της ειρήνης. Καμία ματαίωση δεν μπορεί να υποτιμήσει την άξια θαυμασμού αντίσταση, ενός ολόκληρου λαού.

Ως απόγονοι εκείνων των ηρώων έχουμε υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τα ιδανικά της ελευθερίας, της φιλοπατρίας, της αξιοπρέπειας, και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σήμερα  γιορτάζουμε με το κεφάλι ψηλά, στραμμένο στον ουρανό !!!

Λία Ρογγανάκη

Γενικός–Οικογενειακός Ιατρός

Περιφερειακή Σύμβουλος

Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας

των Φύλων  της Περιφέρειας Θεσσαλίας




Total
0
Shares
Previous Article
Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πύλη

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πύλη

Next Article
Τιμήθηκε στους Σοφάδες η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου

Τιμήθηκε στους Σοφάδες η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου