Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το καρναβάλι Γόμφων την Καθαρά Δευτέρα σε όλο του το μεγαλείο

Πλήθος κόσμου σε όλο το μήκος της  διαδρομής της παρέλασης των Αρμάτων

Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησε το Καρναβάλι Γόμφων την Καθαρά Δευτέρα όπου συνέρευσε από κάθε γωνιά του Ν. Τρικάλων για να παρακολουθήσει ένα μεγαλειώδες Καρναβάλι, που αναβίωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γόμφων με την συνδρομή του Δήμου Πύλης μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια.

Βασικοί παρουσιαστές του Καρναβαλιού ο κ. Δημήτριος Τυράκης και η κ. Βασιλική Μπασιούρη οι οποίοι ξεδίπλωσαν όλο το ταλέντο τους στην αναφορά των σατιρικών θεμάτων που απεικονίζονταν στα άρματα, κάτω από το ήχο της λάτιν μουσικής αλλά και Ελληνικής παραδοσιακής.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας ο οποίος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή δίνοντας συγχρόνως συγχαρητήρια στους διοργανωτές κυρίως του Πολιτιστικού Συλλόγου Γόμφων, καθώς και σε όλους τους κατοίκους του Χωριού που συνέβαλλαν σε αυτήν την διοργάνωση.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι μπορεί να συμβάλλαμε και εμείς σαν Δήμος αλλά εάν δεν ήσασταν εσείς οι κάτοικοι και τα παιδιά του Συλλόγου δεν θα γινόταν τίποτα.

Μετά από δέκα χρόνια απουσίας του Καρναβαλιού από το Χωριό σας πρέπει να γίνει θεσμός και σε αυτό θα βοηθήσουμε όλοι. Συνεχίζοντας ο κ. Μαράβας ανέφερε ότι για την διοργάνωση του Καρναβαλιού ήταν ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ. Πύλης.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η ομιλία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Γεωργίου Τζιωρτζιώτη ευχόμενος Καλή Σαρακοστή σε όλους, και πρέπει να γίνει θεσμός το Καρναβάλι στους Γόμφους.

Η αρχή έγινε με την έλευση του Τράμπ  στο χώρο της εκδήλωσης δημιουργώντας απίστευτο θέαμα προκαλώντας  γέλιο στα χείλη όλων που παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Ακολούθησε η παρέλαση των Αρμάτων στις 13.15 με την μεγαλειώδη και εντυπωσιακή εμφάνιση του Βασιλιά Καρνάβαλου, κάτω από το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου και κυρίως την χαρά την εισέπραξαν τα μικρά παιδιά που ήταν ντυμένα με εξ ίσου εντυπωσιακές καρναβαλίστικες  στολές.

Τέλος  μετά την παρέλαση των αρμάτων που διήρκησε μία και κάτι αυτά προσάραξαν στην πλατεία του Χωριού στο κέντρο δέσποζε ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, όπου στήθηκε ένα τρελό πανηγύρι, ένα πραγματικά Αποκριάτικο ξεφάντωμα όπου χόρεψαν όλοι καρναβαλιστές, μικρά παιδιά και ο υπόλοιπος κόσμος.

Εκεί παράλληλα έγινε μια μίνι αναπαράσταση του Γάμου με μεταμφιεσμένο παπά και μεταμφιεσμένοι ο Γαμπρός και Νύφη, σατιρίζοντας την πολιτική επικαιρότητα.

Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γόμφων κ. Αθανάσιος  Ποντίκας, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης, Καθαριότητας κ. Λαμπρινή Οικονόμου, Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, κ. Σωτήριος Αγγέλης Παιδείας, ο Π.Σ. κ. Απόστολος Κολίτσας, οι βουλευτές κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, κ. Χρήστος Σιμορέλης, ο πρώην βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, πολλοί δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τ.Κ.

Επίσης προσφέρονταν σε όλους η Παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνα, ελιές και άφθονο κρασί.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις επεκτάθηκαν και σε πολλά διαμερίσματα του Καλλικρατικού Δήμου Πύλης, όπου και εκεί τηρήθηκε πιστά το έθιμο της Αποκριάς ζωντανεύοντας έτσι την περιοχή του Δήμου Πύλης και στα πεδινά αλλά κυρίως στα ορεινά με πρωταγωνιστή το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου  όπου  οι επισκέπτες ξεπέρασαν κάθε προσδοκώμενο.

DSC00260

DSC00262 DSC00266

DSC00280

DSC00283

DSC00288




Total
0
Shares
Previous Article

Απάντηση στον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς

Next Article

Επίσκεψη μαθητών στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μουζακίου

Related Posts