Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών

Το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σήμερα, πεθαίνουν παγκοσμίως πάνω από 6 εκ. άνθρωποι το χρόνο από το κάπνισμα, δηλαδή ένας άνθρωπος κάθε οκτώ περίπου δευτερόλεπτα, αριθμός που την επόμενη δεκαετία αναμένεται να αυξηθεί δραματικά.

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Thessalikon Grand” στην Καρδίτσα βιωματικό σεμινάριο για την πρόληψη του καπνίσματος στο σχολικό πληθυσμό υπό την οργανωτική ευθύνη του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, του παραρτήματος Καρδίτσας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ,της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς και θα πραγματοποιηθεί 15.30 – 19.30 το απόγευμα.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις ενημέρωσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και γονέων για την πρόληψη του καπνίσματος και την προαγωγή της υγείας του σχολικού πληθυσμού στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου». Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής κος Παναγιώτης Μπεχράκης MD, PhD (McGill), FCCP.

Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου είναι η ενημέρωση αλλά και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων που θα γίνει μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο βιωματικό σεμινάριο.

Η συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή του θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πληροφορίες:

Αντικαρκινική Εταιρεία παράρτημα Καρδίτσας 6976989198

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καρδίτσας 2441080302

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καρδίτσας 2441079571




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας

Next Article

Μαθητές του 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας