Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας στο 1ο Γυμνάσιο Παλαμά

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας ξεκίνησε την καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των μαθητών άλλα και των πολιτών του νομού μας στην κατανάλωση τοπικών προϊόντων, από το 1ο  Γυμνάσιο Παλαμά.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β΄βάθμιας και Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των σχολείων του νομού.

Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Παλαμά κα Γιαννάκου Βάϊα ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου  και κλιμάκιο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Ηλία Παυσ. Αντωνίου και στελέχη του Επιμελητηρίου επισκέφτηκαν το σχολείο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία προτίμησης στη διατροφή μας των τοπικών  προϊόντων είτε αυτά παράγονται στην περιοχή μας είτε παρασκευάζονται από τις επιχειρήσεις στο νομό μας.

Μεταξύ άλλων τόνισε «Όλοι γνωρίζουμε ότι στο Δήμο  Παλαμά παρασκευάζονται  εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, όπως  γαλακτοκομικά (γιαούρτι),  αλλαντικά και κρεατοσκευάσματα, γλυκά κουταλιού και μέλη, προϊόντα ντομάτας και αρωματικά βότανα.

Επίσης δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι η περιοχή του Παλαμά είναι πλούσια σε παραγωγή αγροτροφίμων ως αγροτική – κτηνοτροφική εκμετάλλευση των κατοίκων αλλά και ως οικιακή ενασχόληση (όπως για παράδειγμα σιτηρά αλλά και ζυμαρικά, κηπευτικά αλλά και κατεψυγμένα λαχανικά ,   φρούτα αλλά και γλυκά, μαρμελάδες, γάλα,  κτηνοτροφικά προϊόντα, πουλερικά  και πολλά άλλα).

Σήμερα ως καταναλωτές αύριο πιθανώς ως επιχειρηματίες, σκεφτείτε ότι η Θεσσαλική γη είναι από τις πιο εύφορες πεδιάδες της Ελλάδας».

 Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα είναι η «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου» και χωρίς να είμαι ειδικός είναι ιατρικώς αποδεκτό ότι η υγεία και η διατροφή μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Μαυρογιάννης Μανώλης, στέλεχος του Επιμελητηρίου ο οποίος παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να καταναλώνουμε τοπικά προϊόντα.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας ευχαριστεί τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Παλαμά κα Γιαννάκου Βάϊα, το σύλλογο διδασκόντων αλλά και το σύνολο   των μαθητών που αγκάλιασαν την εκδήλωση.

Epimelitirio-1 Epimelitirio-2 Epimelitirio-3


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Αγρυπνία προς τιμήν της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας

Next Article

 «Χορεύει» την Παρασκευή ο Α.Σ.Καρδίτσας