Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Δ.Σ. Τρικκαίων στηρίζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

Ημέρα της Γυναίκας η 8η Μάρτη, ημέρα κατά την οποία συμβολικά το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων επέλεξε να στηρίξει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου.

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Σώματος, κ. Μιχάλη Λάππα, ο ίδιος, ο αντιπρόεδρος κ. Αχιλλέας Ζήρας και ο γραμματέας κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, μαζί με δύο από τις 4 γυναίκες αντιδημάρχους, τις κ. Ελένη Αυγέρου – Κογιάννη και Εφη Λεβέντη, επισκέφθηκαν το Κέντρο.

Ο συμβολισμός προφανής. Μια τέτοια ημέρα, το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου πολιτικού οργάνου έκφρασης των δημοτών, μαζί με γυναίκες αντιδημάρχους, στηρίζουν το έργο του Κέντρου.

Παρότι απουσίαζαν οι άλλες δύο γυναίκες αντιδήμαρχοι του Δήμου (το 50% των αντιδημάρχων στον Δήμο Τρικκαίων είναι θηλυκού γένους), η συζήτηση ήταν ουσιαστική.

Οι υπεύθυνες για το Κέντρο, οι κ. Ευτυχία Ασλάνογλου, Ελευθερία Τζιουβάρα, Βάσω Γκουγκουστάμου και Χρυσάνθη Τζίκα, ενημέρωσαν τους αιρετούς για τις δράσεις του Κέντρου:

– τα είδη της βίας (ψυχολογική, σωματική)

– τους τρόπους αντιμετώπισης περιστατικών

– τη δημοσιοποίηση της λειτουργία του Κέντρου

– τις ομιλίες – ενημερωτικές εκδηλώσεις

– τη συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς –

Η συζήτηση είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Λάππα, το ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό και χρειάζεται περισσότερη ενεργοποίηση όλων. Οι κ. Αυγέρου και Λεβέντη αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα πρόσθετης προβολής αυτής της Δομής του Δήμου. Ο δε κ. Κυρίτσης μίλησε για την ανάγκη, να συνεχιστεί η λειτουργία του Κέντρου.

Η αναμνηστική φωτογραφία με το σύνθημα «Δεν κλείνω τα μάτια στη βία κατά των γυναικών», μόνο αναμνηστική δεν είναι. Αλλά προμετωπίδα της κοινωνικής δράσης του Δήμου και του κάθε τρικαλινού.

Το Δ.Σ. Τρικκαίων στηρίζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στην ΕΜΥ

Next Article

Επιστημονική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στην Καρδίτσα