Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα αιολικά στα Αγραφα

aiolika agrafa diktyo foreon

 

Σχετικά με τις  αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αιτήσεις μας για ακύρωση των αδειών εγκατάστασης των αιολικών στα Άγραφα.

Δυσάρεστη έκπληξη μας επιφύλαξε σήμερα, που είναι και η παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πράγματι μάθαμε ότι πριν δύο ημέρες, αμέσως μετά τις εκλογές, εκδόθηκαν οι αποφάσεις και είναι απορριπτικές, για τις αιτήσεις ακύρωσης κατά των αδειών εγκατάστασης των αιολικών στα Άγραφα που είχαμε κάνει 26 φορείς και περισσότεροι από 500 πολίτες.

Το σκεπτικό των αποφάσεων του ΣτΕ δεν μας είναι ακόμα γνωστό γιατί δεν έχουν καθαρογραφθεί ακόμα και γι’ αυτό θ’ απαιτηθούν, κατά πληροφορίες μας, 15-20 ημέρες.

Σίγουρα δεν είναι το αποτέλεσμα που προσδοκούσαμε, όμως, παρά τις αρνητικές  αυτές εξελίξεις, ο αγώνας συνεχίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, καθώς οι ελλείψεις στις περιβαλλοντικές μελέτες είναι πολλές και διαρκώς ανακαλύπτουμε νέες, όπως π.χ. είχε γίνει και με τη μη εκπόνηση, προσκόμιση και έγκριση των Ειδικών Οικολογικών Αξιολογήσεων (Ε.Ο.Α.) από την Εταιρεία, θέμα για το οποίο το ΥΠΕΝ εθελοτυφλούσε και που εμείς αναδείξαμε μέσα από τις προσφυγές μας στο ΣτΕ και που θεωρούμε πως είχε τη δική του  συμβολή για τη μη μέχρι σήμερα έναρξη υλοποίησης του έργου.

Όλα τούτα, σε συνδυασμό και με την ανάγκη τήρησης των περιβαλλοντικών όρων, για την οποία φορείς και απλοί πολίτες διαρκώς θα επαγρυπνούμε, αλλά και με τα ασφαλή συμπεράσματα που θα εκπονηθούν από την μελέτη του πλήρους και οριστικού κειμένου των απορριπτικών αποφάσεων του ΣτΕ, είμαστε σίγουροι πως θα μας δώσουν πολλές και διάφορες ακόμα δυνατότητες για ανάσχεση  των καταστροφικών επεμβάσεων στα Άγραφα.

Τίποτε δεν προεξοφλεί ακόμα οριστικά ότι τα συγκεκριμένα «έργα» μπορούν να υλοποιηθούν.  Ο Αγώνας για ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά συνεχίζεται και θα συνεχίζεται ΠΑΝΤΑ!!!.

Οι φίλοι των βουνών και των Αγράφων θα συναντηθούμε αυτό το Π/Σ/Κ 7-9/6/2019 στο Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων (περιοχή Καραμανώλη) με διοργάνωση πολλαπλών εκδηλώσεων και  συζητήσεων, σας περιμένουμε.

Για το

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Παντελής Μανώλης

Πάνος Γιαννόπουλος

Γιώργος Καραβίδας

Χρήστος Φασούλας




Total
0
Shares
Previous Article
DIAKOPI REVMATOS

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Πέμπτη στο Μουζάκι

Next Article
sxoleio oksias

Συνάντηση αποφοίτων δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου Οξυάς

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…