Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων σχετικά με την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού στην Οξυά 

κα πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου

κα πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου

     Γεμάτοι έκπληξη είδαμε και πληροφορηθήκαμε όσα διαδραματίστηκαν κατά την τελευταία (29/6/2016) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου αναφορικά με την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού στη θέση «Προφήτης Ηλίας Οξυάς».

     Μας προκαλεί προβληματισμό και έντονη δυσαρέσκεια η στέρηση του λόγου από εκπρόσωπο φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του φορέα μας, που ζήτησε και επιχείρησε να εκφράσει τις απόψεις μας, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε την αιτιολογία που επικαλεστήκατε, περί δήθεν έλλειψης αντίλογου εκ μέρους της «άλλης πλευράς», ήτοι των ενδιαφερόμενων «επενδυτών», οι οποίοι, ωστόσο, προκειμένου να υποστηρίξουν το αίτημά τους, υποτίθεται πως είχαν καταθέσει στο ΔΣ τόσο τα επιχειρήματά τους όσο και τα αντίστοιχα παραστατικά στοιχεία.

      Θεωρούμε δεδομένο όχι μόνο να ακούγονται στα όργανα λήψης αποφάσεων αλλά και να λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις φορέων μέσω των οποίων εκπροσωπούνται τοπικές κοινωνίες για ζητήματα που τις απασχολούν, κάτι που αλλού αποτελεί, άλλωστε, και τη συνηθισμένη τακτική.

       Ο Δήμος Μουζακίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου προεδρεύετε, αποτελεί, απ’  ότι φαίνεται, τη δυσάρεστη εξαίρεση απ’ αυτή τη συνηθισμένη αλλού πρακτική, γεγονός που μας γεμίζει προβληματισμό και ανησυχία.

       Σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να γνωρίζετε πως, στα πλαίσια της νομιμότητας,  είμαστε αποφασισμένοι να μην παραμένουμε αδιάφοροι απέναντι σε ανάλογες συμπεριφορές αλλά και να υπερασπιστούμε, εντός της αποστολής μας για προστασία του φυσικού αποθέματος της περιοχής μας, κάθε ανησυχία και αντίστοιχο αίτημα των τοπικών κοινωνιών και των φορέων, μέσω των οποίων αυτές εκπροσωπούνται.




Total
0
Shares
Previous Article

Το νερό ΘΕΟΝΗ στηρίζει έμπρακτα την περιοχή της Βατσουνιάς

Next Article

«Χορεύει» ο Α.Ο. Αγναντερού την Παρασκευή 22 Ιουλίου