Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκε η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα

Nanos Skondra limni Plastira

Το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκε η βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα και είχε μια μακρά και εποικοδομητική συζήτηση με τη Δημοτική Αρχή.

Η επίσκεψή της είχε ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα  δεδομένου ότι η ίδια είναι δημότης του Δήμου (από το Μοσχάτο).

Σκοπός της επίσκεψής της ήταν να ενημερωθεί για τα προβλήματα της περιοχής, τους στόχους και τα σχέδια της νέας δημοτικής αρχής και να συνεργαστεί για την ανάπτυξη της περιοχής της λίμνης που έχει ευρύτερο οικονομικό ενδιαφέρον για το νομό Καρδίτσας.

Την κ. Σκόνδρα υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος και η Αντιδήμαρχος κ. Βάσω Ξηροφώτου. Ως μείζονα προβλήματα η νέα δημοτική αρχή έθεσε:

Η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ξηροφώτου επεσήμανε το θέμα της υποστελέχωσης του Δήμου καθώς μετά τις εννέα (9) παραιτήσεις λόγω συνταξιοδότησης, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η υποχρηματοδότηση και η απουσία ενταγμένων έργων πνοής σε Ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην Ανάπτυξη  Επίσης, αρκετοί οικισμοί του Δήμου δεν έχουν λύσει ακόμα βασικά έργα υποδομής όπως λ.χ. το οδικό δίκτυο, την ύδρευση, τις επικοινωνίες.

Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε την κ. Σκόνδρα για τις σημαντικότερες προτεραιότητες για την Ανάπτυξη της περιοχής. Βασικό έργο υποδομής για τον Τουρισμό και την ασφάλεια των μόνιμων κατοίκων, είναι η δημιουργία Κέντρου Υγείας λίμνης Πλαστήρα, χωρίς μάλιστα κόστος κτιριακής υποδομής για το Δημόσιο, αφού η δημοτική αρχή προτίθεται να παραχωρήσει τον ξενώνα της Πεζούλας για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Νάνος παρουσίασε την πρόταση του Δήμου για την ΟΧΕ Θεσσαλίας, με τη δημιουργία πέντε (5) θεματικών πάρκων στη λίμνη Πλαστήρα, με άξονα την Ιστορία και τον Πολιτισμό. Εξήγησε στη βουλευτή τη σημασία που θα έχει στην Τοπική Οικονομία, η μετατροπή της λίμνης σε ένα ανοιχτό εκπαιδευτικό κέντρο, αναγνωρισμένο από το υπουργείο Παιδείας, για Έλληνες και ξένους μαθητές και φοιτητές.

Επίσης τέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί η ΖΟΕ στους κτηνοτρόφους της λίμνης Πλαστήρα, οι οποίοι οδηγούνται σε αφανισμό, διότι δεν μπορούν να βγάλουν άδεια ποιμνιοστασίων.  Ο δήμαρχος ζήτησε από την βουλευτή την παρέμβασή της για νομοθετική πρωτοβουλία. Ο κ. Νάνος ανέφερε τις παρεμβάσεις που έγιναν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πολιτική επίλυση του θέματος, ενώ παράλληλα ζήτησε την ένταξη του Δήμου λίμνης Πλαστήρα στα Τοπικά Χωρικά Σχέδια που προωθεί το Υπουργείο.

Η κ. Σκόνδρα παραλαμβάνοντας τα υπομνήματα δεσμεύτηκε να μεταφέρει στα αντίστοιχα υπουργεία προσωπικά τα αιτήματα, και ότι θα επιδιώξει την προώθησή τους, σε συναντήσεις που θα έχει με τους αρμόδιους υπουργούς. Υποσχέθηκε δε να παρακολουθεί τα θέματα και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Δημοτική Αρχή.




Total
0
Shares
Previous Article
Lia roganaki 2019 slide

«Η λύση είσαι εσύ»

Next Article
stafilia sigomidi

Δηλώσεις συγκομιδής αμπελοοινικών προϊόντων