Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Το Γυμνάσιο Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας στο Vasto της Ιταλίας

Το Γυμνάσιο Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας στο Vasto της Ιταλίας

 

Το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ με πρόγραμμα ERASMUS+ στο Vasto της Ιταλίας

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA229 με τίτλο «DYNAMIC CITIZENS OF EUROPE», το οποίο έχει στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών κατά τα έτη 2018-2020 μεταξύ ευρωπαϊκών σχολείων, πραγματοποιήθηκε από την 11η Μαρτίου έως και τη 15η Μαρτίου 2019 στο σχολείο Istituto Comprensivo “Paolucci-Spataro” Vasto, με έδρα την πόλη Vasto της Ιταλίας, η δεύτερη συνάντηση, στην οποία μετείχαν εκπαιδευτικοί από  το Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας Ν. Καρδίτσας και από  σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη και ξενάγηση στο Ιταλικό σχολείο και ενημέρωση για τη δομή, την οργάνωση και τη λειτουργία του. Ακολούθησαν προγραμματισμένες παρουσιάσεις για τη σημασία της έννοιας «ενεργός πολίτης», τη σχέση των ενεργών πολιτών με το περιβάλλον και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης Vasto.

Τις επόμενες μέρες προβλεπόταν και πραγματοποιήθηκαν πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων όπως επίσκεψη στο δημαρχείο της πόλης όπου μαθητές μέλη του Δημοτικού Μαθητικού Συμβουλίου είχαν αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων των νέων της τοπικής κοινότητας και την ανάδειξη της πολιτιστικής  κληρονομιάς της περιοχής στην οποία ζούσαν.

Σημαντική ήταν η επίσκεψη μας στον αρχαιολογικό χώρο του Ερκολάνο της Νάπολης και σε μνημεία των περιοχών όπου είχε ακμάσει ο πολιτισμός των αρχαίων Σαμνιτών στα οποία μας ξενάγησε ο συγγραφέας Nicola Mastronardi (έργο του το μυθιστόρημα «Viteliù»). Στις γνώσεις που αποκομίσαμε συνέβαλαν και οι μαθητικές εργασίες για την τοπική ιστορία.

Η συνάντηση έκλεισε με στοχοθεσία και προγραμματισμό των λεπτομερειών για την επόμενη επίσκεψη στη Ρουμανία καθώς και με καταγραφή των υποχρεώσεων κάθε εταίρου. Tα μέλη της  Ελληνική αποστολής ήταν οι εκπαιδευτικοί: Τασίκα Μαρία, Μπαταβάνη Ευθαλία, Παπαμαργαρίτη Πριγκίτα-Μαρία, Παπαδημητρίου Αθανάσιος, και Χαλιμούρδας Κωνσταντίνος.


ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

gymnasio magoulas Vasto 1

gymnasio magoulas Vasto 2

gymnasio magoulas Vasto 3

gymnasio magoulas Vasto 4

gymnasio magoulas Vasto 5




Total
0
Shares
Previous Article

Φάνης Στάθης: Ο Σωκράτης Κωτίνας συντάσσεται με τη «Νέα Πορεία» του Δήμου Μουζακίου

Next Article

Πρόγραμμα Αγώνων της ΕΠΣΚ (4-10/4/2019)