Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοποθέτηση Ν. Παππά και για τις καταστροφές στην Καρδίτσα

«Η ΝΔ είναι της λογικής “αφήνουμε την καταστροφή να συμβεί και μετά βλέπουμε”
Τοποθέτηση Ν. Παππά και για τις καταστροφές στην Καρδίτσα

Τοποθέτηση Ν. Παππά και για τις καταστροφές στην Καρδίτσα

Τοποθέτηση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκου Παππά, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη στήριξη των πληγέντων από τον «Ιανό» και για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού

«Η ΝΔ είναι της λογικής “αφήνουμε την καταστροφή να συμβεί και μετά βλέπουμε”. Το έκανε στα εθνικά, στην οικονομία, στην πανδημία»

«Ιστορική» χαρακτήρισε την αναφορά της κυβέρνησης στη Συμφωνία των Πρεσπών ως «ιστορικής συμφωνίας», ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και  βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχεδίου για τη στήριξη των πληγέντων από τον «Ιανό» και για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. Καυτηριάζοντας, ωστόσο, τη διόρθωση που ήρθε λίγες ώρες μετά, απέδωσε αυτή την αλλαγή σε «βέτο» που τέθηκε εντός της Ν.Δ. για την απάλειψη της αναφοράς. «Ήταν το μόνο βέτο που είδαμε. Το βέτο που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα θέσει για την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ δεν τέθηκε πότε», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις προβλέψεις του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το ύψος της ύφεσης στο γ’ τρίμηνο του 2020, η οποία αναμένεται υψηλότερη αυτής του β’ τριμήνου του έτους, υπογράμμισε ότι «αυτή η ύφεση είναι αποκλειστικά δική σας, καθώς σε αυτό το τρίμηνο δεν υπήρξε lockdown. Αυτό που υπήρξε ήταν οι δικές σας λανθασμένες επιλογές. Δεν κάνατε καμία προετοιμασία κατά τη διάρκεια του lockdown, δεν ενισχύσατε τον εγχώριο τουρισμό και ανοίξατε χωρίς αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τεστ τον τουρισμό».

Για να συμπληρώσει ότι για την εξάπλωση του κορωνοϊού δεν φταίνε ούτε τα παιδιά στα σχολεία ούτε οι καταλήψεις τους, που έχουν καταγγελθεί ως εστίες εξάπλωσης. «Όσο μας ζητάτε να καταδικάσουμε τα παιδιά μας, εμείς θα στεκόμαστε δίπλα τους», τόνισε. Ενώ για τα φαινόμενα συνωστισμού στα λεωφορεία κατηγόρησε ως υπεύθυνη την κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, «ακύρωσε διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια 750 νέων οχημάτων, ενός διαγωνισμού που προέβλεπε ότι θα καλύπτονταν και το service και τα ανταλλακτικά των λεωφορείων και άρα δεν θα υπήρχε χώρος για έξτρα αναθέσεις κατά τη διάρκεια της 15ετούς σύμβασης».

Αναφερόμενος στις καταστροφές στην Καρδίτσα, περιέγραψε το σκηνικό που και ο ίδιος αντίκρυσε το περασμένο Σάββατο ως «απόκοσμο», λέγοντας: «Η πόλη δεν είχε καθόλου ρεύμα και οι πολίτες πάλευαν με τις λάσπες. Ουδείς αξιωματούχος από δήμο και περιφέρεια δεν βρέθηκε δίπλα τους». Προσθέτοντας πως «πρόκειται για δικά σας στελέχη, τα οποία έλεγαν ότι τους πρόλαβε ο Ιανός, ενώ την προηγούμενη ημέρα έδιναν δελτία Τύπου στις εφημερίδες ότι από το πρωί της Πέμπτης, την προηγούμενη της καταστροφής, είχαν κάνει σύσκεψη με τους αρμόδιους και είχαν προετοιμαστεί επαρκώς». Επεσήμανε, ακόμα, ότι «οι πέντε ή οι οκτώ χιλιάδες ευρώ για τους πληγέντες δεν μπορούν να συμβάλουν στη σωτηρία περιουσιών και την επανεκκίνηση της οικονομίας της Καρδίτσας. Η οικονομική ζωή της πόλης έχει καταστραφεί. Εξοπλισμός, εμπορεύματα και στοκ καταστράφηκαν. Όπως και η σοδιά έξω από την πόλη, που θα μπορούσε να δημιουργήσει εισοδήματα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

Σε σχέση με τη νέα λίστα Μητσοτάκη-Πέτσα επέμεινε στη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απόσυρση της σχετικής διάταξης, που αφορά την αδιαφανή ενίσχυση των πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικών σταθμών και αποτελεί μία προσβλητική διάταξη τόσο για το κοινοβούλιο όσο και για όσους θα θελήσουν να την αξιοποιήσουν.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται την επανεκκίνηση ενός μεγαλόπνοου εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τις υποδομές και τις μεταφορές, κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι «πάγωσε» όλα τα έργα τα οποία είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα Μητσοτάκη θα δημιουργούσαν 40 χιλιάδες θέσεις εργασίας. «Βρισκόμαστε σε μία στιγμή, κατά την οποία η χώρα, με μια πολιτική και οικονομική στρατηγική, η οποία θα απαντούσε στα προβλήματα, θα μπορούσε να βάλει μπροστά τα έργα εκείνα που θα μας πάνε στην επόμενη γενιά υποδομών, μεταφορών και τεχνολογίας. Και, βεβαίως, να μας αφήσουν ένα αυξημένο απόθεμα παραγωγικότητας, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να εισφέρουν φορολογητέα ύλη στα δημόσια ταμεία. Φαίνεται, όμως, ότι εσείς είστε άλλης σχολής. Περιμένετε να επισυμβεί η πισσαρίδειος καταστροφή και μετά βλέπετε», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/nikospappas66/videos/696712327631824




Total
0
Shares
Previous Article
tsiaras kostas

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας απαντά στον Αλ. Τσίπρα για τις καταστροφές

Next Article
nousios kosths

Κωστής Νούσιος: Σε επιφυλακή προσωπικό και μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας