Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοποθέτηση ενός Οξυώτη

Του Κωνσταντίνου Η. Βασιλού

Διαβάζοντας την απάντηση του Δημάρχου Μουζακίου στην επιστολή του κ. Καραβίδα μέσω του γραφείου τύπου, θα ήθελα και προσωπικά να τοποθετηθώ για κάποιες από τις θέσεις του.

Ξεκινώντας από την πρώτη παράγραφο θέλω να σημειώσω ότι καθαρισμοί σε κάποιους δρόμους μπορεί να έγιναν, αποτελεσματικοί όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν, και αυτό το βίωσαν όλοι οι Οξυώτες που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν το οδικό δίκτυο είτε για τις εργασίες τους είτε για την μετακίνησή τους για άλλους λόγους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος δείχνει ότι δεν ξέρει πόσο είναι το εσωτερικό οδικό δίκτυο και έτσι γράφει ένα «δεκάδες χιλιόμετρα» που είναι και πιασάρικο, δημιουργεί εντυπώσεις, και έτσι καταλήγει να φταίει το οδικό δίκτυο και όχι ο Δήμαρχος για την εικόνα που όλοι μας είδαμε. Επίσης δεν άφησε καμιά αμφιβολία για το μέλλον. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να δούν οι Οξυώτες καλύτερους δρόμους, και γι’αυτό φταίει το οδικό δίκτυο.

Εδώ να επισημάνω ότι το κεντρικό οδικό δίκτυο που είναι πάγιο αίτημα των Οξυωτών για ασφαλτόστρωση εδώ και δεκαετίες , που θα ενώσει το κέντρο του χωριού με το Μοναστήρι της Αγ.Τριάδας, και θα εξυπηρετήσει τουλάχιστον τέσσερις συνοικισμούς δεν πρέπει να ξεπερνάει τα πέντε χιλιόμετρα.

Παρακάτω ο Δήμαρχος μας λέει πως πέρα από τον Δήμο του σκέφτεται και την Δασική Υπηρεσία και την οικονομική της δυσπραγία. Τί δεν μας λέει; Ποιες ενέργειες έκανε είτε ούτε αυτός είτε ο «ακούραστος» πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Οξυάς ούτως ώστε να έχουν αρωγό την Δασική υπηρεσία στον καθαρισμό των δρόμων, αν, βέβαια, η τελευταία έχει τέτοια ευθύνη. Και αμελής και ψυχικά γενναιόδωρος καθ ότι συμπάσχει στην οικονομική αδυναμία του δασαρχείου.

Στην συνέχεια και αφού μας αναλύει τον υπέρτατο αγώνα τόσο του Δήμου όσο και του «ακούραστου» προέδρου μας, λέει ότι ουσιαστικά αυτό που γίνεται για την Οξυά οφείλεται στην γενναιοδωρία του διαφορετικά ούτε για τoυς αποχιονισμούς δεν θα έφταναν τα χρήματα, προσθέτοντας και μια ευχή για ασφαλτόστρωση των δρόμων, έτσι για να δούμε τις καλές του προθέσεις, πάλι κατηγορεί το οδικό δίκτυο ότι είναι δαιδαλώδες και έτσι απαλλάσσετε των ευθυνών του για τα χάλια που έχει, αποκλείοντας κάθε καλυτέρευση στο μέλλον.

Στις τελευταίες παραγράφους ο Δήμαρχος μας τα «σπάει» στην κυριολεξία επιτιθέμενος στον κ.Γιώργο Καραβίδα για δήθεν πρωτοβουλίες που πήρε υποκαθιστώντας τον Δήμο,σε συζήτηση με ανταλλαγή e-mail που ο ίδιος ο κ. Καραβίδας δημοσιοποίησε, σχετικά με την δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου στο ποτάμι της Οξυάς.. Χρησιμοποιεί μάλιστα και ατράνταχτες αποδείξεις του τύπου «λέγονται» και έχει και απορίες για την θέση του απέναντι στο έργο.

Στο συγκεκριμένο θέμα ΔΕΝ μας λέει γιατί τόσα χρόνια που «τρέχει» αυτό το έργο, και έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του, ΔΕΝ απευθύνθηκε με ΚΑΝΕΝΑΝ τρόπο στην τοπική κοινωνία για να την ενημερώσει, κάνοντας εν αγνοία της τις όποιες διαπραγματεύσεις ή συμφωνίες και δε μας εξηγεί τον τρόπο που διασφάλισε τα συμφέροντα και τον φυσικό πλούτο της Οξυάς.

Ελπίζω να μην παρέκαμψα κάποιον στην «ιεραρχία» με αυτή μου την δημοσίευση.

Υ.Γ. Πέρα από τους δρόμους της Οξυάς με τα «δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα» καμαρώσαμε όλοι και το υπόλοιπο φοβερό οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούσαμε καθημερινά για τις μετακινήσεις πηγαίνοντας στα χωριά μας. Και δεν είναι και συνυπεύθυνη η Δασική υπηρεσία!!!!!!!!

Κωνσταντίνος Η.Βασιλός




Total
0
Shares
Previous Article

Στο 25,2% η ανεργία τον Ιούνιο- Πάνω από 1,2 εκατομμύρια οι άνεργοι...

Next Article

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γεώργιου Κωτσού με στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας

Related Posts