Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοποθέτηση Γ. Κωτσού για το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 34ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας για το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας & Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός.

Στην τοποθέτησή του ανέφερε τα εξής:

«Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Καρδίτσας αποτελεί για την Θεσσαλία και για ολόκληρη τη χώρα μας, ένα ξεχωριστό σταυροδρόμι τέχνης και συνεργασίας.

Για περίπου μια εβδομάδα θα συναντηθούν στην Καρδίτσα το θέατρο η ζωγραφική και η μουσική, θέτοντας για 34η συνεχόμενη χρονιά το Νομό μας στο επίκεντρο του πανελλήνιου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για έναν πολύ επιτυχημένο θεσμό που διακρίνεται για την αγαστή συνεργασία των συνδιοργανωτών τοπικών φορέων, την οποία επιτύχαμε εδώ και πολλά χρόνια, διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού και συνεχώς επιβεβαιώνουμε στο χρόνο με κάθε αφορμή.

Η στήριξη που παρέχουν στο Φεστιβάλ η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, το Επιμελητήριο, η Εκκλησία και βεβαίως η βασική διοργανώτρια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, καταδεικνύει ότι στην Καρδίτσα έχουμε αποκτήσει ισχυρή συνείδηση συνεργατικότητας με την οποία πετυχαίνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο στην προκειμένη περίπτωση επιτυγχάνουμε έναν μεγάλο κοινό στόχο που είναι να συναντηθούν στην πόλη μας και μάλιστα επί της θεατρικής σκηνής, μέσω των διαγωνιζόμενων θιάσων, διαφορετικές κουλτούρες απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδος, προάγοντας έτσι με έναν μοναδικό τρόπο το πολιτιστικό ιδεώδες.

Ταυτόχρονα όμως, οφείλω να επισημάνω ότι το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, πέρα από την ούτως η άλλως, πολύ δυναμική καλλιτεχνική του διάσταση, είναι και μια τεράστια αναπτυξιακή διαδικασία για της περιοχή μας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα θα επισκεφθούν το Νομό μας, θα θαυμάσουν τις ομορφιές του, θα απολαύσουν τη ντόπια φιλοξενία και θα μετατραπούν αυτόματα σε ένθερμους διαφημιστές της δικιάς μας πλούσιας πολιτιστικής και κοινωνικής κουλτούρας.

Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει εμείς οι Καρδιτσιώτες να δημιουργούμε πάντα με την πολυποίκιλη δραστηριότητά μας – εντός και εκτός των ορίων του Νομού – νέους κήρυκες του πολιτισμού και της παράδοσης αυτού του ευλογημένου τόπου, διότι το έχει πραγματικά ανάγκη για την ανάπτυξή του.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτού του είδους οι συνεργασίες σε καλλιτεχνικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο, θα συνεχιστούν με την ίδια επιτυχία στο μέλλον, εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο την πολύ σημαντική πολιτιστική δυναμική που παρουσιάζει διαχρονικά η Καρδίτσα».




Total
0
Shares
Previous Article

Επιστολή Σωκράτη Φάμελλου προς τους Δημάρχους για τους Δασικούς Χάρτες

Next Article

Θεατρική παράσταση για την ΙΡΑ Καρδίτσας

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…