Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τοποθέτηση Γ. Κωτσού για την 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μία πολύ σημαντική Πολιτιστική και Εκπαιδευτική διοργάνωση ξεκινάει αύριο το απόγευμα στην πόλη μας και θα ολοκληρωθεί στις 14 Απριλίου, η οποία αφορά όλες τις σχολικές Χορωδίες της Ελλάδος!

Πρόκειται για τη Διεθνή Συνάντησή τους που πραγματοποιείται για 11η χρονιά στην Καρδίτσα, με μέριμνα του μαέστρου και καθηγητή μουσικής κ. Νίκου Ευθυμιάδη.

Από μια τέτοιου μεγάλου βεληνεκούς διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν βέβαια η ΠΕΔ Θεσσαλίας, ούτε και οι τοπικοί φορείς, οι οποίοι αποδεικνύουν κάθε χρόνο έμπρακτα την υποστήριξή τους!

Κι’ έτσι πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται, αφού οι εν λόγω εκδηλώσεις αποδεδειγμένα προάγουν τον πολιτισμό στον τόπο μας και ιδιαίτερα στα παιδιά μας που έχουν ανάγκη να γνωρίσουν όχι μόνο τις διαδεδομένες, αλλά και τις πολλές άγνωστες καλλιτεχνικές πτυχές του.

Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών δεν είναι απλά μια μουσική διοργάνωση, αλλά ένα ανοιχτό σχολείο καλλιτεχνικής αγωγής για όλους τους μαθητές που συμμετέχουν, για τους εκπαιδευτικούς, για τους γονείς, για τους πολίτες που παρακολουθούν με θέρμη την εξέλιξή της.

Παράλληλα, αποτελεί ευκαιρία ανάδειξης της ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται από τους καθηγητές του είδους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού Καρδίτσας, σε πολλές περιοχές της Ελλάδος και σε ξένες χώρες από τις οποίες ταξιδεύουν στην περιοχή μας αξιόλογα Χορωδιακά σχήματα.

Ως Πρόεδρος της συνδιοργανώτριας ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου, θέλω να συγχαρώ τον εμπνευστή και κεντρικό συντονιστή αυτής της μοναδικής προσπάθειας διάδοσης της μουσικής παιδείας στην κοινωνία μας.

Η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας αντέχει στον χρόνο, κι’ αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον της στο Νομό και στη χώρα μας.




Total
0
Shares
Previous Article
Νέες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

Νέες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

Next Article
ΕΠΣ Τρικάλων 45ος τελικός κυπέλλου - Συνέντευξη τύπου

Μετέωρα και ΑΟ Πηγής στον 45ο τελικό κυπέλλου

Related Posts