Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τον ετήσιο απολογισμό της Π.Ε. Καρδίτσας παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης

Β. Τσιάκος: “Σπουδαίο το έργο που επιτελέσαμε και για αυτό κρινόμαστε καθημερινά θετικά”

“Έχουμε σταθερές απόψεις και θέσεις τις οποίες δεν μεταβάλλουμε ανάλογα με το ποιος κυβερνά” υπογράμμισε ο κ. Τσιάκος

Τον ετήσιο απολογισμό δράσης σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας  παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφερειακή Αρχή το βράδυ της Δευτέρας στο Θέατρο Ουηλ στη Λάρισα.

Ο κ. Τσιάκος σχετικά με τον απολογισμό τόνισε πως η επίσημη διαδικασία μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι επικεφαλής της Περιφερειακής Αρχής δεν κάνουν απολογισμό μια φορά το χρόνο. «Καθημερινά κρινόμαστε για αυτά που κάνουμε από τους πολίτες, από τους δημάρχους και τους άλλους αυτοδιοικητικούς, από το σύνολο των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτές λογοδοτούμε καθημερινά αφού αυτή είναι η πρακτική μας από τη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας» τόνισε ο κ. Τσιάκος. Στη συνέχεια υπογράμμισε πως η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση παράγει έργο και δημιουργεί μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον το οποίο είναι πρωτοφανές για την ελληνική πραγματικότητα. «Ζούμε την υποβάθμιση των πολιτικών και κοινωνικών αξιών, που έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον καλούμαστε να δημιουργήσουμε και από την μέχρι τώρα πορεία μας θα μου επιτρέψετε να ισχυριστώ πως το έχουμε κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι φωνές στείρας και άδικης κριτικής που ακούστηκαν απόψε εδώ, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που πραγματικά έχει συμβεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και ειδικότερα στην Π.Ε. Καρδίτσας επί των ημερών μας» είπε ο κ. Τσιάκος και συνέχισε: «Θέλω ακόμη να επισημάνω ότι έχουμε μια πάγια θέση. Τον λόγο μας και τις πράξεις μας δεν τις μεταβάλλουμε ανάλογα με το ποιός κυβερνάει. Έχουμε αποδείξει ότι με όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν ήμασταν το ίδιο διεκδικητικοί. Δεν αλλάζουμε άποψη για τον τόπο μας και τα συμφέροντα του ανάλογα με το ποιός κυβερνάει. Αυτό οι πολίτες το γνωρίζουν και μας το αναγνωρίζουν. Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε με το ίδιο πείσμα τα μεγάλα έργα όπως ο Αχελώος και ο Ε – 65. Δώσαμε μάχες για να μην υποστούμε συρρίκνωση στο χώρο της εκπαίδευσης μέσω της κατάργησης σχολών. Συνεχώς παλεύουμε για το χώρο της υγείας που δοκιμάζεται, διεκδικούμε αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση του δημοσίου τομέα, κ.α.».  Στη συνέχεια ο κ. Τσιάκος υπογράμμισε:  Κατά γενική ομολογία έχουμε αλλάξει την εικόνα του νομού σε πολλά επίπεδα. Αλλά ας γίνω πιο συγκεκριμένος: Το έργο της ύδρευσης της ανατολικής πλευράς του Νομού αφορά χιλιάδες κατοίκους και δεκάδες μεγάλους και μικρότερους οικισμούς. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 42 εκ. ευρώ το οποίο βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής των πολιτών που θα είναι οι τελικοί χρήστες του. Οι κάτοικοι 40 κοινοτήτων έπιναν νερό γεμάτο νιτρικά με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους. Πλέον με την ολοκλήρωση του έργου αυτό το τεράστιο πρόβλημα επιλύεται. Δεν αλλάζει άραγε αυτό το έργο της ζωή τους; Το Διοικητήριο το οποίο παρά τα προβλήματα που ανέκυψαν από τη στιγμή που το παραλάβαμε, το προχωρούμε αποφασιστικά και ξεπερνούμε τα εμπόδια. Πρόκειται για ένα έργο πολλαπλής σημασίας που θα συμβάλει καθοριστικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, στην καλύτερη λειτουργία του δημοσίου τομέα και στην εξοικονόμηση πόρων. Δεν είναι αυτό ένα σημαντικό έργο που αξίζει να μνημονεύουμε;

Δημοπρατήσαμε και κατασκευάζονται μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Μέγα για να προστατεύσουμε καλλιέργειες και οικισμούς από ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που ζούσαμε συχνά στο παρελθόν.

Κατασκευάσαμε από την αρχή τη γέφυρα που είχε γκρεμιστεί στον Πρόδρομο, ώστε να αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία της ευρύτερης περιοχής που είχε διαταραχθεί σημαντικά.

Ολοκληρώσαμε το μεγαλύτερο τμήμα της Βόρειας και Δυτικής Περιφερειακής Οδού της Καρδίτσας, έργο που αποσυμφορίζει την πόλη και διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων

Κατασκευάσαμε τον εθνικής σημασίας οδικό άξονα Ν. Μοναστήρι – Σοφάδες που βελτίωσε δραματικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες και την οδική ασφάλεια στον εν λόγω τμήμα.

Δεν λειτουργήσαμε ψηφοθηρικά, για αυτό εξάλλου θα πρέπει να προσέξετε πως ακόμη και σε περιοχές με μικρό πληθυσμό επενδύσαμε σε απαραίτητα έργα υποδομής. Όπως στον Καραβασαρά, στον οδικό άξονα Καλή Κώμη – Ελληνικά, στον οδικό άξονα Νεοχώρια – Βραγγιανά κ.α.

Για να μην σας κουράζω με απαρίθμηση έργων  θα δώσω αναλυτικό πίνακα με τα σημαντικότερα ώστε να ενημερωθεί ο κάθε ενδιαφερόμενος. Θέλω όμως να επισημάνω ότι η επιζητούμε την καλόπιστη κριτική. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι ασκούν κακόπιστη κριτική ότι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να γινόμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασιστικοί.

Pinakas 1 p1 1

PINAKAS 1

Pinakas 3 p1

Pinakas 3 p2

Pinakas 3 p3




Total
0
Shares
Previous Article

Ολοκληρώθηκε η διανομή κοτόπουλων στους δικαιούχους 

Next Article

Η κοπή της πίτας των Απανταχού Καρδιτσιωτών την Κυριακή στην Αθήνα

Related Posts