Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τον Δήμο Τρικκαίων επισκέφθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ

Τον Δήμο Τρικκαίων με τα αναπτυξιακά του σχέδια, γνώρισε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ.

Συνοδευόμενος από τη Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Ρεμπέκα Φονγκ, ο πρέσβης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για το προφίλ του Δήμου σε επίπεδο οικονομικό και επιχειρησιακό. Συζητήθηκαν ζητήματα για την τεχνολογία και το πώς ο Δήμος ήδη ετοιμάζει να την εισάγει στη ζωή των πολιτών, θέματα σχετικά με την οικονομία, την παραγωγή, το «σχέδιο Ασκληπιός» και τις ιαματικές πηγές στο Ρίζωμα.

Ο κ. Πάιατ, ευρισκόμενος για δεύτερη ημέρα στα Τρίκαλα, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την αναθέρμανση των σχέσεων της πόλης, με την αδελφοποιημένη αμερικανική πόλη Τιουσόν της Αριζόνα.

Στο πλαίσιο αυτό και με ορίζοντα την  23η Οκτωβρίου 2019, όταν θα συμπληρώνονται 70 χρόνια από τις εκδηλώσεις αδελφοποίησης στα Τρίκαλα, θα υπάρξει ένας ειδικός σχεδιασμός για την επανεκκίνηση των σχέσεων ανάμεσα σε δύο πόλεις. Η επίδοση από τον Δήμαρχο προς τον πρέσβη, ενός Ενθύμιου Φιλίας από την αδελφοποίηση αυτή, οδήγησε και στην πρόνοια, να συνδράμουν στον σχεδιασμό οι τρικαλινοί και οι Έλληνες της Τιουσόν, με τη συμπαράσταση της ΑΧΕΠΑ.

Αμέσως μετά, έγινε παρουσίαση των αναλυτικών δεδομένων του Δήμου Τρικκαίων, με τη στοχοθεσία, τις προοπτικές και το πλάνο ολοκλήρωσης κάθε σχεδίου. Η παρουσίαση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της e-trikala ΑΕ κ. Οδ. Ράπτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη. Εκεί, μάλιστα, ο πρέσβης των ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να μάθει για τον μεγάλο Ελληνα συνθέτη, ακούγοντας και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» από τρικαλινούς μουσικούς, δείχνοντας ενδιαφέρον για τις πηγές έμπνευσης του Τσιτσάνη.

Μια βόλτα με ποδήλατα «ματρακάδες» που κόμισε ο κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων κ. Ιω. Κουτεντάκης, σε συνδυασμό με ένα λεύκωμα – δώρο του πρωταθλητή ποδηλασίας Στέλιου Βάσκου, έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τη διήμερη επίσκεψη του κ. Πάιατ στα Τρίκαλα.

Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρίσταντο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ. Εφη Λεβέντη, Ντίνα Δήμα, Ελένη Αυγέρου – Κογιάννη, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη και ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλας.

usaem 1

usaem 2

usaem 4

usaem 7

usaem 8

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

Θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση πεζού

Next Article

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου κατά του Ρατσισμού