Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τιμωρούν τον Ν. Καρδίτσας με την αρπαγή τμημάτων ΤΕΙ

 

ΤΙΜΩΡΟΥΝ  ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ 

Πρωτόγνωρη πρόκληση & εκδικητικότητα 

ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΨΑΧΟΥΛΑ 

Οι πολίτες και οι λαοί δεν έπαψαν ποτέ να διεκδικούν. Όλοι προσδοκούμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον. Από την άποψη αυτή κι εμείς οι Καρδιτσιώτες έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα ν’ αγωνιζόμαστε για ένα ελπιδοφόρο αύριο, ικανό να κρατήσει ζωντανό τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό.

Όμως, κατά τη γνωστή λαϊκή έκφραση, «μπλέξαμε» και μάλιστα άσχημα! Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη και οι καινοτομικές δράσεις περνούν από την κυβέρνηση. Κι εδώ είναι το πρόβλημα. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήλθε για να γκρεμίσει κι όχι να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα. Αποδεικνύεται επικίνδυνη για τον τόπο κι αυτό δεν είναι συμπέρασμα κριτικής σκέψης αλλά απτή πραγματικότητα.

Τρανταχτό παράδειγμα η πρόσφατη για όλους μας δυσάρεστη εμπειρία με την απόφαση Γαβρόγλου να μεταφερθεί οριστικά στα Τρίκαλα το επιτυχημένο τμήμα διατροφής – διαιτολογίας και να μείνει ουσιαστικά η Καρδίτσα χωρίς έδρα σχολής. Μιλάμε για πρωτόγνωρη ακαδημαϊκή, πνευματική και οικονομική συρρίκνωση. Μια απόφαση, που μόνο υπό το πρίσμα σκληρής εκδικητικότητας μπορεί να εξηγηθεί και να δικαιολογηθεί.

Η δυσάρεστη για το Νομό μας και την Καρδίτσα εξέλιξη, δυστυχώς, δεν μπορεί πλέον ν’ ανατραπεί καθ’ όσον το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση, ενώ το τοπικό αγωνιστικό μέτωπο περί άλλων τυρβάζει, ενώ θα έπρεπε όλοι σαν μια γροθιά: Βουλευτές, τοπικοί φορείς, Δήμοι και φυσικά η Περιφέρεια, (η μόνη που σήκωσε ψηλά τη σημαία του αγώνα), ν’ αγωνισθούμε  να μην περάσει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Οφείλαμε όλοι να θυμηθούμε τον αγώνα που δώσαμε, όταν μας πήραν την Σχολή Νηπιαγωγών. Και εκείνος ο αγώνας μας απέφερε την Κτηνιατρική και τα τμήματα ΤΕΙ και φθάσαμε μια ανάσα από τη διεκδίκηση έδρας. Πέραν αυτών αποκτήσαμε τη Σχολή Αστυνομίας, το ΚΕΣΝ, πυροσβεστικούς σταθμούς στις πόλεις του Ν. Καρδίτσας.

Εκείνο, ωστόσο, που τρελαίνει κάθε λογικό συμπολίτη είναι το γεγονός ότι βγαίνουν στη δημοσιότητα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπεραμύνονται του Νομοσχεδίου και έχουν το θράσος να ομιλούν για οφέλη στο Νομό, ενώ όλοι βλέπουμε που πάμε!!!

 ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΦΤΩΧΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ»!

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Γιατί πέρα από την συγκεκριμένη υποβάθμιση και αδικία καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε σωρεία προβλημάτων που δυναμιτίζονται από την οικονομική κρίση, παρά τα ευχολόγια του πρωθυπουργού, ο οποίος πρόσφατα μας διακήρυξε ότι φύγαμε οριστικά από τα μνημόνια και έρχεται η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!

Βέβαια αντί γι’ ανάπτυξη βλέπουμε συρρίκνωση, απουσία επενδύσεων, κλείσιμο μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, φορολογική αφαίμαξη χωρίς τέλος, ατέρμονη υποχωρητικότητα στα εθνικά θέματα, πλήρη υποταγή στον Αμερικάνικο παράγοντα, φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, απόγνωση του αγρότη και του κτηνοτρόφου και προσφάτως εγκλωβισμό του κλήρου σ’ ένα σχέδιο που μόνο ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζουν λεπτομέρειες και τα επόμενα βήματα.

Δικαιολογημένα οι 10.000 κληρικοί ξεσηκώθηκαν γιατί δεν τρέφουν καμία εμπιστοσύνη στον Τσίπρα που μόνο για ψηφοθηρία μπαίνει στην Εκκλησία, ενώ στελέχη του (κορυφαία και μη) βγάζουν σπυριά στο όνομα της Αγίας Τριάδος και αρνούνται να προσκυνήσουν το Ευαγγέλιο του Χριστού.

Η έξοδος του κλήρου από το μισθολόγιο του Δημοσίου αποδεσμεύει ισάριθμες προσλήψεις κι αυτό δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να τις καλύψει, ενόψει εκλογών.

Οι ιερείς, βέβαια, από το Κοινό Ταμείο πολύ φοβούμαστε αν θα εισπράττουν το σημερινό μισθό τους.

Τέλος, χωρίς αμφιβολία ο Πρωθυπουργός και ο συνοδοιπόρος του Π. Καμμένος θ ’αφήσουν στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ αναμμένα κάρβουνα. Εμείς με πίστη, μ’ αγώνα, αγάπη προς την πατρίδα και τον τόπο θα επιδιώξουμε λύσεις που θα ξαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη του Έλληνα.




Total
0
Shares
Previous Article

Έκθεση Αρχαιολογικής Φωτογραφίας του Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη

Next Article

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ευχαριστήριο για τις εκλογές αιρετών

Related Posts