Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τιμήθηκε η μεγάλη δωρήτριά του Θεοδωρίδειου Κέντρου “Ορίζοντες” κ. Λυδία Θεοδωρίδου- Μαστρογιαννίτου

“Εσένα σου έταξε η ζωή να είσαι η Μεγάλη Μάνα…”

Με μια λιτή όσο και συγκινητική εκδήλωση με την ευκαιρία της ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης του Θεοδωρίδειου Κέντρο “Ορίζοντες” ο Δήμος Καρδίτσας και η Διοίκηση, το προσωπικό, οι εθελοντές και τα παιδιά του Κέντρου τίμησαν την μεγάλη δωρήτριά του κ. Λυδία Θεοδωρίδου- Μαστρογιαννίτου

“Εσένα σου έταξε η ζωή αγγέλους για παιδιά σου κι εσύ σ’ αυτό συναίνεσες κι άνοιξες την καρδιά σου. Η αγάπη σου τους έφτιαξε την όμορφη φωλιά τους κι ορίζοντα τους έδειξε πιο πέρα από τη ματιά τους. Μ’ αυτό το έργο το καλό που χρόνια συνεχίζεις τους δυναμώνεις τα φτερά και τη χαρά ποτίζεις. Εσένα σου έταξε η ζωή να είσαι η Μεγάλη Μάνα να έχεις 20 παιδιά αγγέλους από τ’ άστρα να έχεις 20 παιδιά που σε λατρεύουν όλα!”

Σε αυτό το ποίημα της εθελόντριας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Θεοδωρίδειου Κέντρου “Ορίζοντες” κ. Ζαν. Βλαχούτα που διάβασε η ίδια στο τέλος της λιτής, όσο και πολύ συγκινητικής τελετής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/9 στο χώρο του Κέντρου προς τιμην της κ. Λυδία Θεοδωρίδου- Μαστρογιαννίτου, συνοψίζονται τα συναισθήματα όλων των παιδιών, των γονέων, των εργαζομένων, των εθελοντών, των μελών της Διοίκησης και της Δημοτικής Αρχής για την μεγάλη δωρήτρια του Κέντρου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης του Κέντρου που πραγματοποιήθηκε χάρη στη νέα μεγάλη δωρεά της κ. Θεοδωρίδου, η οποία δεν έκρυψε τη συγκίνησή της περνώντας το κατώφλι του Κέντρου, όπου την υποδέχθηκαν με εκδηλώσεις αγάπης και ευγνωμοσύνης  τα παιδιά του Κέντρου.

“Δεν ευτύχησα να έχω δικά μου παιδιά. Σας αγαπώ όμως όλα σαν παιδιά μου. Δυστυχώς λόγω της ηλικίας μου δεν μπορώ να σας επισκέπτομαι όσο συχνά θα ήθελα. Είστε όλα μέσα στην καρδιά μου. Με συγκινήσατε πολύ, σας ευχαριστώ…” ήταν τα λόγια της δωρήτριας στην οποία ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος απένειμε τιμητική πλακέτα εκφράζοντας,  τις θερμές ευχαριστίες του Δήμου για την μεγάλη και συνεχή προσφορά της στο Κέντρο.

“Η κ. Θεοδωρίδου είναι μια σπάνια γυναίκα με μεγάλη ευαισθησία και διάθεση προσφοράς που βρίσκεται συνεχώς δίπλα στα παιδιά του Κέντρου, το οποίο δημιουργήθηκε χάρη στη γενναιοδωρία της, φροντίζοντας να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την νέα σας δωρεά και την συνολική σας προσφορά, η οποία είναι πραγματικά συγκινητική. Είστε ένα παράδειγμα για όλους μας”  τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, ο οποίος προανήγγειλε οτι θα δοθεί το όνομα της δωρήτριας σε δρόμο της πόλης, τόσο για να την τιμήσει, όσο και για να λειτουργεί ως θετικό παράδειγμα για την κοινωνία μας που χρειάζεται, όπως είπε, να κάνει αρκετά ακόμα βήματα στον τομέα της αλληλεγγύης.

Συγκινημένη και η Πρόεδρος του Θεοδωρίδειου Κέντρου “Ορίζοντες”, Δημοτική Σύμβουλος κ. Ελ. Αντωνίου ευχαρίστησε με θερμά λόγια τη δωρήτρια: “ Είστε η Μητέρα μας. Είστε μια δεύτερη Μητέρα γι’ αυτά τα 20 παιδιά του Κέντρου,  που δίνουν χαρά στην ψυχή μας. Γιατί αυτό το Κέντρο είναι ένα “σπίτι ψυχής” και θέλω να σας διαβεβαιώσω οτι τα χρήματα που δώσατε για την ανακαίνιση και την ενεργειακή του αναβάθμισης έπιασαν τόπο”

Με την ευκαιρία η κ. Αντωνίου ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη συνεχή υποστήριξή του στο Κέντρο, την Τεχνική Υπηρεσία που μερίμνησε για το βάψιμο του κέντρου και την πλακόστρωση του περιβάλλοντος χώρου, την Υπηρεσία Πρασίνου που φροντίζει το πράσινο, καθώς και τον κ. Χρήστο Μανώλη για την προσφορά του στην αντικατάσταση των αλουμινίων και την κατασκευή τους,  αλλά και για τη δωρεά του, καθώς δεν πληρώθηκε για κάποια εξ αυτών, την εταιρεία Βλάχος Μονωτική για την προσφορά και την κατασκευή της θερμομόνωσης, αλλά και για τη δωρεά της στη συνολική τιμή του έργου και επίσης την αρχιτεκτόνισσα κ. Λίλα Βαρελά και τον πολιτικό μηχανικό κ. Γιάννη Βαρελά για τον αφιλοκερδή σχεδιασμό και έλεγχο των εργασιών. Επίσης τους εθελοντές του Κέντρου και τα μέλη της Διοίκησης και ιδιαίτερα τον κ. Σωτ. Ψημμένο, την “ψυχή του Κέντρου”.

Θερμές ευχαριστίες προς τη δωρήτρια απηύθυναν επίσης η υπεύθυνη του Κέντρου κ. Ζ. Εξάρχου εκ μέρους των εργαζομένων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ κ. Κατσάρας και ο Μίμης Βαρθαλίτης εκ μέρους των παιδιών του Κέντρου.

theodoridio kentro lydia theodoridou 1

theodoridio kentro lydia theodoridou 2

theodoridio kentro lydia theodoridou 3




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα μέσω ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Ναύπακτο

Next Article

Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Καρδίτσα