Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τιμήθηκε η «Μάχη της Πόρτας» από τον Δήμο Πύλης

 

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νίκου Βούτση, κεντρικός ομιλητής και επίσημος καλεσμένος της Επετειακής Εκδήλωσης 1943-44.

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά, η εκδήλωση της «Μάχης της Πόρτας» 8-9-Ιουνίου 1943-44, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στην πλατεία της Πύλης όπου βρίσκεται το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Η  Εκδήλωση άρχισε με την Επιμνημόσυνη Δέηση που τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός, στην συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και η Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Μπάντα της 1ης Στρατιάς, ενώ αμέσως μετά η χορωδία του Συλλόγου Παλαιομοναστήρου τραγούδησε τραγούδια της Αντίστασης και του Αγώνα.

Ακολούθησε η κατάθεση Στεφάνων από τον Δήμαρχο Πύλης Κων/νο Μαράβα, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση, από εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, από τους Βουλευτές κ. Παπαδόπουλο, κ. Σιμορέλη, κ. Δριτσέλη και από Εκπροσώπους Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και Πολιτιστικών Φορέων.

Ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα ο οποίος καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση, τονίζοντας ότι είναι τιμή που βρίσκεται κοντά μας τιμώντας την γιορτή της «Μάχης της Πόρτας», αναφερόμενος  στο ιστορικό της Μάχης.

Στην συνέχεια έκαναν χαιρετισμό ο Βουλευτής κ. Κων/νος Σκρέκας, ο Π.Σ. κ. Γεώργιος Τσίγκας, ο Δημήτριος Παλαιολογόπουλο εκ μέρους των Αγωνιστών της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης και από την κ. Λίτσα Ζαρογιάννη κόρη του αείμνηστου Καπετάνιου Ζαρογιάννη-Καβαλάρη.

Ακολούθησε η Κεντρική ομιλία του κ. Βούτση οποίος είπε τα εξής:

Έχουμε ανάγκη μια κουλτούρα συλλογικής Μνήμης το χρειαζόμαστε σαν Χώρα μέσα σε αυτήν την οχτάχρονη οικονομική κρίση.

Το πνεύμα της Αντίστασης πρέπει να είναι παρόν κάθε στιγμή στο διάβα και στο μέλλον ενός λαού. Η  Μάχη εδώ που έγινε έχει κάποια χαρακτηριστικά ήταν το σήμα προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, πως οι Έλληνες αποφάσισαν να προχωρήσουν και να αντισταθούν.

Τέλος, ο δήμαρχος κ. Μαράβας προσέφερε Τιμητική πλακέτα στον κ. Βούτση.




Total
0
Shares
Previous Article

Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Μουζακίου

Next Article

Αλλαγές στον «Κλεισθένη» ανακοίνωσε στους περιφερειάρχες ο Σκουρλέτης

Related Posts