Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την παραίτηση του από το ΝΠΔΔ του Δήμου Μουζακίου ζήτησε ο κ. Η. Μπάλλας

Με επιστολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ηλίας Μπάλλας ζήτησε την παραίτησή του από μέλος του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμός, Πολιτισμός, Νεότητα του Δήμου Μουζακίου. Η επιστολή του κ. Μπάλλα:

Κύριε Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Κατ’ αρχάς θα ήθελα σας ευχαριστήσω για την ομόφωνη απόφασή σας να συμμετέχω στο Δ.Σ του ΝΠΔΔ, δέχθηκα αυτήν την πρόταση του κ Δημάρχου, γιατί πραγματικά ήθελα να προσφέρω με τις δυνάμεις μου και εγώ στην αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων του Δήμους και προσπάθησα με την 20χρονη εμπειρία μου στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, να βοηθήσω να λειτουργήσει το ΝΠΔΔ με δικαιοσύνη, αντικειμενικότητα, διαφάνεια, χωρίς αποκλεισμούς και στηρίζοντας όλα τα ΤΔ, και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά του Δήμου μας ακαδημίες, χορευτικά, ημερίδες κλπ, και κυρίως δράσεις που προάγουν την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Στην προσπάθειά μου αυτή είχα να αντιμετωπίσω ένα τρόπο λειτουργίας του ΝΠΔΔ πάρα πολύ καλά οργανωμένο που τόσα χρόνια με αδιαφανείς διαδικασίες λειτουργούσε προς όφελος κάποιων λίγων πολιτικών και γνωστών φίλων. Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να πείσω την κ. πρόεδρο και τα μέλη του ΝΠΔΔ να αλλάξουμε σελίδα και στην δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε όλοι μας να διαχειριζόμαστε τα χρήματα των συμπολιτών μας με σεβασμό, να λειτουργήσουμε συλλογικά, με συνεργασία, δικαιοσύνη, διαφάνεια, χωρίς αποκλεισμούς και προς όφελος και των 27 τοπικών διαμερισμάτων.

Ο αγώνας αυτός τελικά αποδείχθηκε πάρα πολύ δύσκολος και επίπονος διότι είχα να αντιμετωπίσω από την πρώτη μέρα τεράστιες δυσκολίες που οργανωμένα και μεθοδευμένα προσπαθούσαν να μην αλλάξει τίποτα και όταν εγώ επέμενα τα πράγματα αγρίευαν, είχα να αντιμετωπίσω την λάσπη τους, ανυπόστατες συκοφαντικές και γενικόλογες κατηγορίες.

Η προσπάθεια αυτή με κούρασε ψυχικά και δεν μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα αυτονόητα, ένα τρόπο λειτουργίας δηλαδή που θέλει όλες οι αποφάσεις για πληρωμές να μην έρχονται για συζήτηση και έγκριση στα συμβούλια του ΝΠΔΔ και όλα αυτά να αποφασίζονται εκτός συμβουλίου με αποφάσεις της κ. Προέδρου σε συνεργασία με τον κ Δήμαρχο και με το συμβούλιο να υπάρχει μόνο και μόνο για να νομιμοποιεί τις αποφάσεις τους.

Στο χθεσινό συμβούλιο μας ενημέρωσε η κ. Πρόεδρος ότι το ΝΠΔΔ θα προσλάβει 3 υπαλλήλους για το κλειστό γυμναστήριο, με ποιόν τρόπο, ποια θα είναι τα άτομα αυτά και με ποια κριτήρια, αυτό μας είπε θα το αποφασίσει μόνης της η κ. πρόεδρος, το μόνο που ήθελε από το συμβούλιο ήταν να εγκρίνει την δαπάνη 12.000 ευρω και τελικά με πλειοψηφία τα μέλη συμφώνησαν, πραγματικά δεν καταβαίνω το συμβούλιο γιατί υπάρχει?

Στην δύσκολη αυτή εποχή που ζούμε που κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας χρειάζονται οικονομική και ηθική στήριξη, το ΝΠΔΔ δεν μπορεί να ξοδεύει ανεξέλεγκτα τα χρήματα των συμπολιτών μας, χωρίς να υπάρχει αίτημα των ενδιαφερομένων, χωρίς να υπάρχει συνεργασία των μελών για την αναγκαιότητα της κάθε πληρωμής και χωρίς να ζητάμε προσφορές για καλύτερες τιμές, δικαίωμα στον πολιτισμό και στον Αθλητισμό έχουν όλα τα ΤΔ και προτεραιότητα έχουν τα νέα παιδιά του Δήμου μας.

Και επειδή δεν προτίθεμαι να παίξω το παιχνίδι κανενός, αποφάσισα σήμερα να καταθέσω στο Δημοτικό Συμβούλιο την παραίτηση μου, την οποίαν θα σας παρακαλούσα να αποδεχθείτε, με την ελπίδα ότι τα μέλη του ΝΠΔΔ που τα γνωρίζουν όλα αυτά και τα ανέχονται, να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους στο ΝΠΔΔ, ή κάποιος άλλος με περισσότερες αντοχές και ψυχικές δυνάμεις θα συνεχίσει την σημαντική αυτή προσπάθεια να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του ΝΠΔΔ που πραγματικά έχει ανάγκη σήμερα ο Δήμος μας.

Σας Ευχαριστώ
Μπάλλας Ηλίας
Μουζάκι 31.3.2016




Total
0
Shares
Previous Article

Ανακοίνωση προγράμματος εξετάσεων (Πρακτικού μέρους) της επαγγελματικής δραστηριότητας των χειριστών μηχανημάτων έργου

Next Article

Xρήση γεωργικών φαρμάκων εντός οικισμών και λοιπών ειδικών περιοχών

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…
dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…