Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την Κυριακή 30/6 η τελετή λήξης των 52ων Καραϊσκακείων

52a karaiskakeia karditsa

 

Θα ακολουθήσει Βραδιά Φιλίας και γλέντι στην κεντρική πλατεία της πόλης

Αυτή την Κυριακή 30 Ιουνίου κλείνει η αυλαία της  52ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην τελευταία αυτή βραδιά της φετινής διοργάνωσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει επί σκηνής τον Φυσιολατρικό, Λαογραφικό, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Προαστίου, τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας, τον Χορίαμβο αλλά και τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα «Shivam» από την Ινδία, «Quartiere Villanova Di Caglieri» από την Ιταλία, «Somes Crown» από τη Ρουμανία και τον Πολιτιστικό Όμιλο Νόστος Πισσουρίου Κύπρου που όλο αυτό το διάστημα έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους και μας έχουν κάνει όλους κοινωνούς της κουλτούρας και του πολιτισμού τους.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη τελετή λήξης με τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλη Στεργιόπουλου και των επισήμων και θα ακολουθήσει η Βραδιά Φιλίας που αυτή τη φορά θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης και αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο γλέντι για όλο τον κόσμο.

Πρωτοβάθμιοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού μας θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε ειδικά περίπτερα-πάγκους, ενώ η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων θα προσφέρει κρασί.

Εδέσματα ανέλαβαν να ετοιμάσουν και να προσφέρουν: ο Λαογραφικός – Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι», ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Γυναικείος Σύλλογος Ιτέας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Δ. Μουζακίου, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδιτσομάγουλας, ο Μορφωτικός, Εξωραϊστικός Σύλλογος Καναλίων και ο Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «ΚΑΛΛΙΧΟΡΟΣ».

Όλοι μαζί, λοιπόν, ξένα χορευτικά συγκροτήματα και τοπικοί Σύλλογοι, σαν μια αγκαλιά, θα συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή Βραδιά Φιλίας και από την καρδιά της Ελλάδας, από το κέντρο της Καρδίτσας θα στείλουν παντού σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης μεταξύ των λαών.

Όλα αυτά θα γίνουν συνοδεία λαϊκοδημοτικής μουσικής. Συμμετέχουν: οι μουσικοί Στέφανος Γατσαποστόλης, Ναπολέων Μουλιάκος, Δημήτρης Μιαρίτης και στη φωνή η Ειρήνη Γιαννούλα.

Καλεσμένοι είναι, εξάλλου, όλοι οι Καρδιτσιώτες μουσικοί όπως επίσης και όλος ο κόσμος.

Ο πολιτισμός, εξάλλου, είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει και αυτό ακριβώς αποδεικνύει ο θεσμός των Καραϊσκακείων που εδώ και 52 χρόνια συνεχίζει αγέρωχα τη λαμπρή του πορεία.

Με μεγάλη επιτυχία και το πρόγραμμα της Παρασκευής

Στο μεταξύ, με πολύ μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε το πρόγραμμα των Καραϊσκακείων και την Παρασκευή 28/6.

Στην πέμπτη κατά σειρά βραδιά της φετινής διοργάνωσης εμφανίστηκαν διαδοχικά επί σκηνής:  ο Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Ο Θεσσαλικός Κάμπος», ο Χορευτικός, Λαογραφικός Όμιλος «Καλλίχορος», Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Καραγκούνα» με τον Μορφωτικό Σύλλογο Καλογριανών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Μήθυμνας «Ο ΜΟΛΥΒΟΣ», η Χορευτική Ομάδα Δήμου Σκύρου και ο Σύλλογος Γυναικών Όρμας Ν. Πέλλας.

Στους υπόλοιπους Δήμους εμφανίστηκαν: η Κύπρος στα Κανάλια, η Ινδία και η Καλαμάτα στο Φύλλο, η Ιταλία στο Γραμματικό και η Ρουμανία στο Δασοχώρι.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, ο Δήμος Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και συμπαραστάτες η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ο Σύλλογος Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Παρουσιάζουν: Αναστάσης Μαυρογιάννης, Ολυμπία Βαρζώκα, Βανέσσα Στυλοπούλου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση, σκηνοθεσία, σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου.

Απευθείας αναμετάδοση από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr). Την live μετάδοση κάνει το Karditsa LiveStreaming

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», Βιομηχανία Γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ», Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», U-Shop Computer Παπαβασιλείου Ε&Α. Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Βησσαρία Βαϊοπούλου, παραγωγός λεβάντας.

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας, ΕΡΤ Βόλου

Karditsa LiveStreaming

Πρόγραμμα Σαββάτου 29 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00 μ.μ.

>Μορφωτικός Σύλλογος Βαθύλακκου Κοζάνης

>Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αγία Τριάδα»

>Πολιτιστικός Όμιλος «Νόστος» Πισσουρίου Κύπρου

>Πολιτιστικός, Λαογραφικός Σύλλογος «Η ΘΡΑΚΗ»

>Χορευτικό Συγκρότημα «Διαμαντής Παλαιολόγος» Σκοπέλου

Στους υπόλοιπους Δήμους  – Ώρα 21:00 μ.μ.

Μαυρομμάτι: Ινδία

Μάρκο: Ρουμανία

Ιτέα: Ιταλία

Παράλληλη εκδήλωση

Παυσίλυπο – Ώρες 18:00-21:00

Let’s play boomwhackers με την καθοδήγηση της καταξιωμένη του είδους μουσικό και συγγραφέα Έφης Μπαχτσεβάνα στον εσωτερικό χώρο  του Παυσίλυπου.

Στο πρώτο δίωρο θα διεξαχθεί μουσικοκινητική δράση για γονείς και παιδιά ενώ στο δεύτερο μέρος 20:00 με 21:00 θα ακολουθήσει σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής για παιδαγωγούς, γυμναστές, εμψυχωτές, καθηγητές αγγλικής, μουσικούς και όποιον άλλον ενδιαφέρεται για την επικοινωνία μέσω του συγκεκριμένου εναλλακτικού τρόπου διδασκαλίας.  

Πρόγραμμα Κυριακής 30 Ιουνίου

Κεντρική πλατεία Καρδίτσας – Ώρα 21:00 μ.μ.

> Φυσιολατρικός Λαογραφικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προαστίου

>Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας

>Κέντρο Σπουδών και Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ»

>Σύντομη εμφάνιση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων (Κύπρος, Ινδία, Ιταλία, Ρουμανία)

>Τελετή Λήξης

>Βραδιά Φιλίας 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κυριακή 30 Ιουνίου  – Ώρα 8:00 π.μ.

Σκοπευτικοί Αγώνες

Χώρος: Σκοπευτήριο Καλλιθήρου

Οργάνωση: Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, Αθλητικός – Σκοπευτικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ».

Κυριακή 30 Ιουνίου  – Ώρα 09:30 π.μ.

Εκκίνηση του Καραϊσκάκειου Δρόμου από το Μαυρομμάτι

Οργάνωση: Πολιτιστικός  Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας και την Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου. Υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μουζακίου.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Γ. Κωτσός: Πάμε μαζί για τη δημιουργία σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους

Γ. Κωτσός: Πάμε μαζί για τη δημιουργία σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους

Next Article

Εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών στη Λάρισα και σε διάφορες περιοχές της χώρας

Related Posts