Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την Κυριακή 27/1 η κοπή πίτας από το Λαογραφικό Αρχαιολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς

Την Κυριακή 27/1 η κοπή πίτας από το Λαογραφικό Αρχαιολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς

 

Την Κυριακή, 27/1, η κοπή πίτας από το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό, Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς

Κάπως αργότερα, σε σχέση πάντα με άλλες χρονιές και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά ήρθε και για φέτος το πλήρωμα του χρόνου για το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς να κόψει την πρωτοχρονιάτική πίτα του. Και όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα η εκδήλωση κοπής της πίτας θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Συλλόγου, στο χωριό της Οξυάς, αφενός ως ελάχιστο δείγμα τιμής απέναντι στους εναπομείναντες σήμερα μόνιμους κατοίκους του χωριού αφετέρου ως ακόμα μία προσπάθεια του Συλλόγου για τη διατήρηση της ζωής στο χωριό σε κάθε εποχή του χρόνου.

Καλούνται, λοιπόν, τα μέλη αλλά και οι φίλοι του Συλλόγου, να παραβρεθούν την Κυριακή, 27/1 και ώρα 10:30 πρωϊνή, στο καφενείο της Αγίας Τριάδας Οξυάς, όπου θα λάβει χώρα η συγκεκριμένη εκδήλωση. Σχετικά ενημερώνουμε ότι ο δρόμος ελέγχθηκε και είναι, πλέον, ανοιχτός, οπότε το μόνο που απομένει για όσους αποφασίσουν να έρθουν, είναι η διάθεση ν’ απολαύσουν τη χιονισμένη Καράβα και το χωριό, με όσα χιόνια έχουν απομείνει σ’ αυτό, ενώ θα έχουν την ευκαιρία και για μεταξύ τους συνάντηση και ανταλλαγή των καθιερωμένων για το νέο έτος ευχών.

…..Απόλυτα πετυχημένη και η συνεστίαση των χορευτικών και της ομάδας αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού του Συλλόγου

Εν τω μεταξύ, με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 21/1, στο Μουζάκι και στο ουζερί «Φουλ του μεζέ» η συνεστίαση των χορευτικών και των μελών της ομάδας αντιφωνικού τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας» του Συλλόγου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος της Οξυάς. Παραβρέθηκαν άπαντες οι – εκτός κωλύματος – μικροί και μεγάλοι χορευτές και μέλη της ομάδας αντιφωνικού τραγουδιού, που, σ’ ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, διασκέδασαν μέχρι αργά, τιμώντας πάντα αυτό για το οποίο όλοι τους εργάζονται και που δεν είναι άλλο από την παράδοση του τόπου μας.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά την επιχείρηση – ουζερί «Φουλ του μεζέ» για την παραχώρηση του χώρου, τους Οξυώτες Ηλία Κ. Πάτα και Χρήστο Β. Γκαραβέλα για τη διάθεση των κρεάτων για την παρασκευή του δείπνου, καθώς και κάθε άλλον που συνέβαλε με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση της συνάντησης, η επιτυχία της οποίας δεσμεύει το ΔΣ του Συλλόγου για ανάληψη κι άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

politistikosoksia1




Total
0
Shares
Previous Article

Δεν έχει σταματημό ο ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ

Next Article

Πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Related Posts

Altani Andriani kideia
Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΤΗΣΙΟ Τελούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ  21 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου…