Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την κατασκευή της προθήκης για τη στολή του στρατηγού Ν. Πλαστήρα χρηματοδοτεί το ΥΕΘΑ

plastiras 1

Την κατασκευή της προθήκης για τη στολή του στρατηγού Ν. Πλαστήρα χρηματοδοτεί το ΥΕΘΑ

Την κατασκευή της προθήκης για τη μεγάλη στολή του στρατηγού Ν. Πλαστήρα εξασφάλισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Καρδίτσας ΝΔ Κ. Τσιάρας

Την κατασκευή της προθήκης της μεγάλης στολής του Καρδιτσιώτη Στρατηγού και πολιτικού Νικολάου Πλαστήρα, χρηματοδοτεί το ΥΕΘΑ, μετά από επικοινωνία του συντοπίτη Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στις επαφές που ακολούθησαν με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου, ο Καρδιτσιώτης Υπουργός ανέδειξε την ανάγκη κατασκευής της κατάλληλης προθήκης για το «ιερό κειμήλιο» της πόλης της Καρδίτσας, καθώς και τη διαμόρφωση ειδικής αίθουσας που θα εκτεθούν, τα ιστορικής σημασίας προσωπικά αντικείμενα του στρατηγού Ν. Πλαστήρα .

Να θυμίσουμε πως η μεγάλη στολή, περιήλθε στο Δήμο της πόλης, μετά από δωρεά της αδελφής του στρατηγού Πλαστήρα, Αγγελικής Μπουμπάρα.

Η παρέμβαση του Καρδιτσιώτη πολιτικού, έρχεται ως συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας που έχει αναλάβει ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου της Πόλης της Καρδίτσας για την εξασφάλιση πόρων υπέρ του Μουσείου, προκειμένου να μετασχηματιστεί σε έναν χώρο αφιερωμένο στην μακρά ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό της πόλης.

Μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης για τη δέσμευση πίστωσης ύψους 10.540 € για την κατασκευή της προθήκης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επικοινώνησε εκ νέου με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Α. Οικονόμου τον οποίο ευχαρίστησε από καρδιάς για τη συνεισφορά του στο Μουσείο της πόλης.

 «Μετά από πολλές προσπάθειες, τα ιστορικά κειμήλια της Καρδίτσας, θα λάβουν τη θέση που τους αξίζει», δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.

Από το Γραφείο Τύπου




Total
0
Shares
Previous Article
Τρίκαλα: Σύντομα τα έργα για το δεύτερο κολυμβητήριο στον Αη Γιώργη!

Τρίκαλα: Σύντομα τα έργα για το δεύτερο κολυμβητήριο στον Αη Γιώργη!

Next Article
rogganaki lia

Ο κορωνοϊός, οι συνωμοσίες και η έξοδος

Related Posts