Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Την έκλεισαν τη Γέφυρα στο Μουζάκι…

Αλλά στερούνται Μελέτης και Χρηματοδότησης!!


Η Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης Ν. Καρδίτσας, ,

Παρεμβαίνει στο «Κλείσιμο της Παλαιάς Γέφυρας Μουζακίου.. λόγω Επικινδυνότητας»

Επισημαίνοντας ότι, «Το Κάλλιο Αργά, Παρά  Ποτέ…… Δε φτάνει»


Αγαπητοί Πολίτες

Όπως βλέπετε στις επισυναπτόμενες ΦΩΤΟ το ιστορικό από το 1939 μνημείο του Μουζακίου, η Παλαιά Γέφυρα στον Ποταμό Πάμισο (Ε.Ο Καρδίτσας-Μουζακίου-Αργιθέας-Άρτας), Έκλεισε λόγω Επικινδυνότητας και Απαγορεύεται η Διέλευση.

 Η τοποθέτηση των απαγορευτικών πινακίδων έγινε το βράδυ (νύχτα)!!! της 7ης Νοεμβρίου και επειδή δεν υπήρξε η σχετική ενημέρωση δημιουργήθηκε αναταραχή στους πολίτες.

Όπως διαβάσαμε στη σχετική απόφαση η διακοπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Γέφυρα του Μουζακίου είναι, «Προσωρινή και ισχύει μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος επικινδυνότητας». (Φ/Α)  Όπως  προκύπτει  από  τη  σχετική  απόφαση, τη διακοπή της κυκλοφορίας αιτήθηκε λόγω επικινδυνότητας η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε Καρδίτσας . (Φ/Α)

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πότε και πως  διαπιστώθηκε η επικινδυνότητα.

Στις 16/9/2018 είχαμε αναδείξει αυτό ακριβώς το γεγονός, αλλά δεν φανταζόμασταν  ότι ολόκληρος ο υπεύθυνος μηχανισμός δεν είχε ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό ζήτημα, παρ ότι η Γέφυρα απέχει ελάχιστα μέτρα από τον περίβολο του Δημαρχείου στο Μουζάκι !!!.

Δεν μπορούμε να το φανταστούμε ότι κάθε χρόνο πέραν της καθημερινής κυκλοφορίας των πεζών και των αυτοκινήτων στην διαπιστωμένα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ πλέον Παλαιά Γέφυρα του Μουζακίου την ημέρα των Θεοφανείων βρίσκονταν, «σε επικινδυνότητα το μισό Μουζάκι εκεί επάνω οικογενειακώς». Τόσα χρόνια ποτέ και κανένας δεν έλεγξε αυτή τη Γέφυρα έστω και οπτικά; Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την ασφάλεια των Πολιτών; Υπάρχει υπευθυνότητα;

Εν  πάση περιπτώσει  όμως και ενώ στο δημοσίευμα  του  Σεπτεμβρίου  είχαμε  επισημάνει  ότι, «Ελπίζουμε ότι αυτή μας η παρέμβαση δεν θα ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον  των “νοσταλγών” της διακοπής κυκλοφορίας στην Παλαιά Γέφυρα του Μουζακίου»,

Εν τούτοις έκλεισαν τη Γέφυρα προσωρινά (όπως λένε) στις 7/11/2018, αλλά στις 9/11 πληροφορούμαστε από Δημόσιες Δηλώσεις ότι, δεν υπάρχει μελέτη και χρηματοδότηση για την  αποκατάσταση του προβλήματος επικινδυνότητας!!! (Κι ότι η Γέφυρα  θ’ αργήσει  ν΄ ανοίξει!!).

Αγαπητοί  Πολίτες

Επειδή ελπίζουμε ότι υπάρχει ακόμα η απαραίτητη σοβαρότητα και επειδή δεν αποδεχόμαστε το, Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, Καλούμε τις αρμόδιες αρχές άμεσα να λάβουν τυχόν μέτρα συντήρησης και αποκατάστασης, γνωστοποιώντας και δημοσιοποιώντας το χρονοδιάγραμμα έναρξης και περάτωσης εργασιών.

Το Μουζάκι εμπορικά και κυκλοφοριακά δεν μπορεί να λειτουργήσει με κλειστή την Παλαιά Γέφυρα, γιατί οι ανάγκες του απαιτούν να είναι ανοιχτή, ασφαλή και λειτουργική.

Η Παλαιά Γέφυρα και Πεζογέφυρα του Μουζακίου ως ιστορικό πλέον μνημείο θέλει τη φροντίδα Όλων, άμεσα και με κατεπείγουσα διαδικασία.

Είναι ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας, διαρκής απαίτηση της Κοινωνίας, δέσμευση για την πολιτισμική μας κληρονομιά η Παλαιά Γέφυρα του Μουζακίου να είναι,  “…. Οδός Ανοιχτή” .-

Μουζάκι  11-11-2018

Για την  Περιβαλλοντική  και  Οικολογική Παρέμβαση

Τσιρογιάννης  Ε., Γιώτης Λ., Βασιλάκος  Α.


palia gefira Mouzakiou 1

palia gefira Mouzakiou 2

palia gefira Mouzakiou 3jpg

palia gefira Mouzakiou 4




Total
0
Shares
Previous Article

Μουζάκι: Διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του Προγράμματος ΤΕΒΑ

Next Article

Συνάντηση Τελιγιορίδου - Κατσαβριά για ζητήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους