Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τετραήμερο εκδηλώσεων του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στο Μουζάκι

 

Ένα πλούσιο τετραήμερο συναυλιών με διακεκριμένα σύνολα και σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό επιφυλάσσει το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στου φίλους του στο Μουζάκι από 7-10 Ιουλίου 2016.

Συγκεκριμένα στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του Mouzaki Palace Hotel θα εμφανιστούν αξιόλογοι καλλιτέχνες, σολίστ και μουσικά σύνολα από Ελλάδα και Σερβία προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο τετραήμερο μουσικών εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • ΠΕΜΠΤΗ 7/7/2016  ΤRIO ECHO  ΑΠΟ ΣΕΡΒΙΑ(ΠΙΑΝΟ- ΦΛΑΟΥΤΟ -ΦΩΝΗ)

Διακεκριμένοι σολίστ, καθηγητές της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Niς (Σερβία), θα παρουσιάσουν  ένα πλούσιο πρόγραμμα.

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/7/2016 Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ

Υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μουσούρα θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 9/7/2016 ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Η ορχήστρα αποτελούμενη από επιλεγμένους μουσικούς της Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει ένα κλασικό, έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα.

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 10/7/2016 SANJIA MILINKOVITS

Θα ερμηνεύσει γνωστές Άριες από όπερες

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της  Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Νομαρχίας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Καθηγητής και Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 34 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

33o_festival_4

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίστανται σε: βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, συμφωνικής μουσικής, ρεσιτάλ σε διάφορα όργανα, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια,  συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής, επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Πρόσθετα υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, o Θεόδωρος Αντωνίου, ο Νικόλαος- Ugo Φώσκολος κ.α.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Φεστιβάλ από πλευράς  σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κ.τ.λ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ έτος τους πέντε χιλιάδες πεντακόσιους εκτελεστές (5500).

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στις αίθουσες εκδηλώσεων των ξενοδοχείων ΤHESSALIKON GRAND και MOUZAKI PALACE HOTEL ενώ παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται στο ανοικτό θέατρο της Λίμνης Πλαστήρα, σε μοναστήρια της περιοχής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη καθώς και σε άλλους χώρους.

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Angelo Catelani (1811-1866) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Carlo Gesualdo da Venosa (1566-1613) για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Giovanni Paisiello (1740-1816) για τα 200 χρόνια από το θάνατό του, Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του και Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του.

 

mouzaki_palace_1




Total
0
Shares
Previous Article

Με το συγκρότημα της Κίνας ανοίγει η αυλαία των 49ων Καραϊσκακείων

Next Article

Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή, στον Θερινό Κινηματογράφο Καρδίτσας

Related Posts