Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τεράστιο ενδιαφέρον των επισκεπτών της 10ης έκθεσης Polis 2015 στα Τρίκαλα

Στην πράξη διαπιστώθηκε το τεράστιο ενδιαφέρον των επισκεπτών της 10ης έκθεσης Polis 2015 για τις καινοτομίες του Δήμου Τρικκαίων.

Το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό ήταν στο επίκεντρο των επισκεπτών (αυτοδιοικητικών στελεχών και πολιτών), μετά και την ομιλία του Δήμαρχου Τρικκαίων, ως επίσημου προσκεκλημένου της έκθεσης. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ανέπτυξε το θέμα «City best practices» «Παρουσίαση citymobil2, λεωφορείο χωρίς οδηγό». Κάτι που δείχνει ότι οι καλές πρακτικές πλέον του Δήμου μας, αποτελούν αντικείμενο συνεξέτασης και μελέτης, του τρόπου με τον οποίο η καινοτομία μπορεί να αποτελέσει σημείο αιχμής για τη χώρα μας σε αυτές τις συνθήκες.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στους ενδιαφερόμενους για το παγκόσμιας εμβέλειας πείραμα, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του, στον τρόπο λειτουργίας και κίνησης του λεωφορείου, στις υποδομές, στα οφέλη για την πόλη, στον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων, στις διασύνδεση και λειτουργία υπηρεσιών, στις  αντιδράσεις ορισμένων κατοίκων. Οι ερωτήσεις (εξειδικευμένες και μη), το γενικότερο ενδιαφέρον, η προσοχή του κοινού, ήταν τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σημαντικότητα του προγράμματος που υλοποιείται στα Τρίκαλα.

Οι παριστάμενοι, επίσης, επισκέφθηκαν το περίπτερο του Δήμου Τρικκαίων στον χώρο της 31ης έκθεσης Philoxenia (στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η Polis, μια συνάντηση όλων, όσοι ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα).

Εν όψει του 5ου Μύλου των Ξωτικών και σε συνδυασμό με το Λεωφορείο Χωρίς οδηγό, τα Τρίκαλα αποκτούν και φέτος τον τίτλο της πρωτεύουσας των Χριστουγέννων, με την καινοτομία να συνδέει μια πανελλήνια γιορτή με μια παγκόσμιας σημασίας δράση.

[espro-slider id=7982]

Από το γραφείο Τύπου




Total
0
Shares
Previous Article

Τα Συνεργατικά σχήματα στον Αγροτοδιατροφικό Τομέα ως μέσα ενίσχυσης της απασχόλησης

Next Article

Ολοκληρώθηκε η Κεντρική Αρδευτική Διώρυγα στο δίκτυο Ταυρωπού

Related Posts