Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα Χριστούγεννα «υφάνθηκαν» φέτος, στον Τεχνόδρομο Μουζακίου

..από την νέα εικαστικό Γιούλη Παπαδημητρίου.

Σε δύο έργα έβαλε τις «πινελιές» της φέτος στον τεχνόδρομο Μουζακίου η νέα καλλιτέχνης και καθηγήτρια εικαστικών Γιούλη Παπαδημητρίου, υπεύθυνη του εργαστηρίου εικαστικών του ΚΔΑΠ Δήμου Μουζακίου, στο Μουζάκι και στο Αγναντερό Καρδίτσας.

Το ένα έργο έφερε τον τίτλο: “Χριστουγεννιάτικη παλέτα”.

Έργο ομαδικής εργασίας. Η παλέτα του ζωγράφου έχει πολλά διαφορετικά χρώματα επάνω. Η παλέτα του ΚΔΑΠ Μουζακίου, πολλά χρωματιστά, Χριστουγεννιάτικα στολίδια.. Παλέτες καθαρίστηκαν, βάφτηκαν, ενώθηκαν. Τα στολίδια φτιάχτηκαν απο λευκό πηλό και απο κουκουνάρια, βελανίδια και άλλα φυσικά υλικά. Τα παιδιά (προσχολικής ηλικίας εώς και ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού), έπλασαν, έβαψαν, διακόσμησαν, κόλλησαν και έφτιαξαν εξ΄ολοκλήρου τα στολίδια τους, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους.

paleta

Το άλλο έργο έφερε τον τίτλο: “Υφασμένα Χριστούγεννα”.

Έργο ατομικής εργασίας. Μία αράχνη-γλυπτό, φτιαγμένη απο φωτοσωλήνα, έχει υφάνει τα δικά της Χριστούγεννα… Είναι ένα έργο βασισμένο στην μελέτη που έχει κάνει η εικαστικός σχετικά με τις αράχνες και τους ιστούς τους και ένα έργο-συνέχεια, με βάση τις εγκαταστάσεις (installations) που έστησε στην πτυχιακή της έκθεση.

araxni

istos

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Γιούλη Παπαδημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, την γενέτειρα πόλη του Ασκληπιού.

Είναι εικαστικός και από μικρό παιδί, της άρεσε να ζωγραφίζει, να κατασκευάζει, να δημιουργεί..με το πνεύμα, την καρδιά και με όλο της το είναι!

Αφού ξεκίνησε το ταξίδι των σπουδών της μέσα από την γραφιστική, την διακόσμηση και την σχεδίαση μέσω Η/Υ, το ολοκλήρωσε καταλήγοντας στην όμορφη πόλη της Φλώρινας, όπου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, με ειδικότητα την Ζωγραφική.

Οι σπουδές της είναι σχετικές με την ζωγραφική, την χαρακτική, το σχέδιο, την γραφιστική και τις εικαστικές τέχνες, οι  δε γνώσεις της αφορούν την ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική, φωτογραφία, σκίτσο, ανάγλυφο, κατασκευές, σχέδιο, ιστορία της τέχνης (και ο,τι αφορά τις εφαρμοσμένες τέχνες).
Η ζωγραφική, φωτογραφική και χαρακτική της δουλειά, καθώς και οι εγκαταστάσεις της, έχουν ως κύρια θεματολογία τα έντομα, την αράχνη και τον ιστό της.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και δράσεις. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.) και της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων Μ.Ε.
Έργο της υπάρχει στην μόνιμη συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, στην πόλη της Φλώρινας.

http://giulipapadimitriu.wix.com/artist
http://giulipapadimitriu.blogspot.gr/
https://www.youtube.com/watch?v=M9yCYxGlWUo
https://www.youtube.com/watch?v=GLr-xLCcr6s
https://www.facebook.com/GiUli-Papadimitriu-262608763925524/timeline/




Total
0
Shares
Previous Article

Κοινωνική αλληλεγγύη και δωρεάν διασκέδαση στον Μύλο των Ξωτικών

Next Article

Ρογκατσάρια στο Μουζάκι

Related Posts