Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα τραγούδια της Δρακότρυπας σε βιβλίο

Κυκλοφόρησε το βιβλίο με τα τραγούδια της Δρακότρυπας, όπως τα διέσωσε ο λαϊκός οργανοπαίκτης του χωριού μας κ. Νίκος Τάτσης. Το βιβλίο συμπληρώνετε με την ιστορία των μουσικών του χωριού μας και κλείνει με ένα ποίημα του πολύ βραβευμένου Δρακοτρυπιανού ποιητή μας κ. Δημήτρη Μπρουκούμη.
Τα ήθη, τα έθιμα και τα τραγούδια ενός λαού είναι τα γνωρίσματα εκείνα που συνθέτουν τη φυσιογνωμία  και την ιστορία του τόπου μας. Αυτά τα τραγούδια διασκέδαζαν και ψυχαγωγούσαν τους προγόνους μας σε γιορτές, πανηγύρια και άλλες εκδηλώσεις και μαρτυρούν τον τρόπο ζωής των παππούδων μας. Για το λόγο αυτό θεώρησα υποχρέωση μας να τα διασώσουμε και να τα αναδείξουμε.
Το βιβλίο είναι έκδοση του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας  «Η Ανάπλαση» και το επιμελήθηκαν οι κ.κ Μπάλλας Ηλίας (πρώην πρόεδρος Μ.Ε.Σ Ανάπλασης), Γούναρης Αναστάσιος (ο συγγραφέας του βιβλίου «ΤΑ ΚΟΥΔΑΡΙΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ»)  και η κα Γούναρη Νάνσυ.
Στόχος του Συλλόγου «Ανάπλαση» και δικός μου είναι να βρεθεί αυτό το βιβλίο σε όλα τα σπίτια των απανταχού στον κόσμο Δρακοτρυπιανών και των φίλων της ιστορίας και της μουσικής παράδοσης μας.
Η έκδοση είναι χορηγία των συγχωριανών μας κ. Δημήτρη Σταμούλη Ταβέρνα «ΚΕΡΑΜΑΡΙΟ», του κ. Θέμη και Δημήτρη Σιαφάκα Αντιπροσωπίες Διανομές Αθήνα και του Χαράλαμπου Κωστάκη Super Market Μουζάκι και διανέμετε δωρεάν.
Όποιος  δεν έχει πάρει το βιβλίο να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο διακίνησης κ. Μπάλλα Ηλία, τηλ: 6942980811.
Τα τραγούδια αυτά έχουν κυκλοφορήσει και σε cd από τον Μ.Ε.Σ Ανάπλαση με τον συντονισμό και την επίβλεψη της καθηγήτριας Μουσικής κας Βιβής Τάτση.
Μπάλλας  Ηλίας
23,9,2015



Total
0
Shares
Previous Article

Έναρξη μαθημάτων χορού της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων ν. Τρικάλων

Next Article

Παραδόθηκε προς χρήση το νέο τριθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Νίκαιας