Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα τραγικά αδιέξοδα της χώρας και η προοπτική ανασύνταξης με τη ΝΔ

Βαθιά κρίση στο κυβερνητικό στρατόπεδο

 

ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ 

  • Βαθιά κρίση στο κυβερνητικό στρατόπεδο

ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΨΑΧΟΥΛΑ

Γνωρίζαμε ασφαλώς την ερωτική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την εξουσία, αλλά η τελευταία πολιτική κίνηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, να οδηγήσει σε παραίτηση τον υπουργό του ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά προσθέτει και το στοιχείο της επικινδυνότητας.

Κατ’ αρχάς αποδείχθηκε περίτρανα, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του παραμένουν δέσμιοι των ΑΝΕΛ και ο Αλ. Τσίπρας όμηρος του Πάνου Καμμένου. Έτσι προχώρησε στην κίνηση αυτή για να ικανοποιήσει τον κυβερνητικό εταίρο του, ώστε να μείνουν μερικούς ακόμη μήνες στο τιμόνι της εξουσίας. Και ήταν απόλυτα εύστοχη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για την αδυναμία του πρωθυπουργού και τον εγκλωβισμό του στις ορέξεις των ΑΝΕΛ, υποβαθμίζοντας το κύρος της χώρας με προφανείς συνέπειες στα εθνικά θέματα και την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

Η δε φράση του Αλ. Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί διγλωσσία στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών προσιδιάζει με την λαϊκή ρήση «σκιάζομαι και φοβερίζω». Ωστόσο πίσω από το ξήλωμα του πουλόβερ κρίνεται μια βαθιά κυβερνητική κρίση που σχετίζεται με το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό μέτωπο.

Στο εσωτερικό μέτωπο ευημερούν μόνο οι αριθμοί ενώ ο ελληνικός λαός κατά τα ¾ βιώνει μια πραγματική δυσπραγία και δυστυχία. Μόνοι ευνοημένοι στον Ελλαδικό χώρο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες!!!!!

Στο εξωτερικό μέτωπο, οι πιέσεις των ΗΠΑ για την προώθηση της συμφωνίας των Πρεσπών γίνεται ολοένα και πιεστικότερη και κάτω απ’ αυτή την πίεση ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει τα πάντα, όπως άλλωστε προέκυψε και από την πρόθυμη διάθεση του υπουργού Άμυνας, κου Καμμένου να μετατρέψει την Ελλάδα σε πολεμική βάση των Ην. Πολιτειών.

Η αποπομπή Κοτζιά και οι κινήσεις Καμμένου δείχνουν μια κυβέρνηση που παραπαίει, γαντζωμένη στην εξουσία με την καρέκλα να τρίζει. Ωστόσο, προσφέρει τροφή στην Τουρκία, η οποία καθημερινά παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και απειλεί την ΑΟΖ της Κύπρου.

Στον αντίποδα όλων αυτών έχουμε και μια φιλική αναδίπλωση της κυβέρνησης προς την Μόσχα, μετά τη γνωστή αποπομπή των Ρώσων διπλωματών, η οποία δεν ξέρουμε αν θ’ αποδώσει με την προγραμματισμένη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και τη συνάντησή του με τον κ. Πούτιν.

Όλ’ αυτά που προαναφέραμε μεγιστοποιούν την ευθύνη της ΝΔ, η οποία με την ψήφο του Λαού θα κληθεί να διορθώσει τα «κακώς κείμενα». Δηλαδή, να δώσει ξανά την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία στον Έλληνα, να τον απαλλάξει από την πλημμυρίδα των φόρων, να δώσει πνοή στην οικονομία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί η ισορροπία, ώστε η μεσαία τάξη και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας ν’ ανακτήσουν το χαμένο χαμόγελό τους. Θα κληθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να δημιουργήσει θέσεις εργασίας μέσω των επενδύσεων και να βάλει φραγμό  στη φυγή των παιδιών μας στο εξωτερικό.

Θα κληθεί να προσδώσει κύρος στις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία, που σήμερα δέχεται επιθέσεις από τους Ρουβίκονες και τους μπαχαλάκηδες.

Τέλος, θα κληθεί να ξαναδώσει ζωντάνια σε περιοχές που σήμερα ερημώνουν με προγράμματα χειμερινού τουρισμού και άλλες δράσεις, χωρίς βέβαια ν’ αγνοήσει τα προβλήματα της κτηνοτροφίας και της αγροτικής παραγωγής που έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Κατά συνέπεια τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, οφείλουμε όλοι εμείς, που συγκροτούμε το στελεχιακό δυναμικό της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης ν’ αφυπνίσουμε τον κόσμο, ότι η σημερινή κατάσταση δεν πάει άλλο. Να τον ευαισθητοποιήσουμε. Να τονώσουμε το ηθικό του και να του δώσουμε ελπίδα. Άλλωστε σ’ όλες τις κρίσιμες στιγμές του Έθνους, η δική μας παράταξη έβγαλε τη χώρα από τ’ αδιέξοδα. Με πίστη, ελπίδα, θέληση, δύναμη και όραμα πάμε στην επόμενη μέρα.




Total
0
Shares
Previous Article

ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας: Κατάρρευση και υπονόμευση για τον τοπο μας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ΤΕΙ

Next Article

Ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό έτος 2018-2019