Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα Τρίκαλα επισκέφθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος

Εντυπωσιασμένος από τα σχεδόν ολοκληρωμένα έργα στο Μουσείο Τσιτσάνη, ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ξενάγησε τον κ. Πετσάλνικο στις εργασίες στον χώρο των παλιών φυλακών, συμβολή στην παραχώρηση των οποίων στον Δήμο είχε ως υπουργός Δικαιοσύνης. Επίσης, κατά τη θητεία του είχαν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες για τις νέες φυλακές, στη θέση «Μπαλκούρα».

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην ουσία και τους στόχους του Μουσείου Τσιτσάνη, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής μέχρι το Κουρσούμ Τζαμί και τον Ληθαίο.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων εξήγησε ότι το Μουσείο αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και την ανάδειξη των στοιχείων του λαϊκού μας τραγουδιού.

Ο κ. Πετσάλνικος βρέθηκε στα Τρίκαλα με την ευκαιρία της έκθεσης με τίτλο

«Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», την οποία εγκαινίασε.

Στον χώρο του Μουσείου βρέθηκαν επίσης, ο πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Γ. Σπαθής, ο πρώην βουλευτής Τρικάλων κ. Χρ. Μαγκούφης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΔΗΣΟ, αρχιτέκτονας κ. Σωτ. Μπλέτσας, ο οποίος, με αυτή του την ιδιότητα εκθείασε το έργο που έχει γίνει.

petsalnikos1

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών Οικιακής Οικονομίας

Next Article

Στην Ισπανία ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας στα πλαίσια της δράσης URBACT III