Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα κατάφερε ο Στέλιος Βάσκος – 7.000 χιλιόμετρα σε 22 μέρες με ποδήλατο !

Στέλιος Βάσκος: εγχείρημα ζωής, μήνυμα ελπίδας, προσωπικό στοίχημα

Ο Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ Στέλιος Βάσκος κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής, ο άνθρωπος που μετέδωσε την ποδηλατική φλόγα στην Τρικαλινή κοινωνία, τα κατάφερε για άλλη μία φορά. Έθεσε τον εαυτό του σε μία ακόμη δοκιμασία και γύρισε νικητής. Κατάφερε να κάνει το αδύνατο δυνατό και να μας κάνει υπερήφανους για άλλη μία φορά. Ο γύρος της Ευρώπης με το ποδήλατο φαντάζει για όλους μας αδύνατος. Για τον Στέλιο Βάσκο, τον Τρικαλινό υπεραθλητή, είναι δυνατός και το απέδειξε διανύοντας με το ποδήλατό του περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, σε 22 μέρες, με αμείλικτο αντίπαλο το χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες…

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Τρικαλινοί στον Στέλιο Βάσκο θερμή και μεγάλη σε όγκο. Ποδηλάτες, φίλοι κι απλοί πολίτες βγήκαν από τα όρια του Νομού σχηματίζοντας κομβόι μέχρι το Δημαρχείο.

Έξω από το Δημαρχείο είχε στηθεί φιέστα από το Δήμο Τρικκαίων κι εκεί τον περίμεναν εκατοντάδες Τρικαλινοί, εκπρόσωποι της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου Τρικκαίων, δεκάδων άλλων φορέων, αλλά και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΑΡΩΓΗ», ως μία ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης του προσπάθειας και ηθικής στήριξης. Παρόντες και δεκάδες δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται στην πόλη των Τρικάλων για το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΑΔΥΘ που πραγματοποιείται στην πόλη.

Ο ίδιος ο Στέλιος εξαιρετικά συγκινημένος, εμφανώς καταπονημένος από την υπερπροσπάθεια, αλλά με αστείρευτο ψυχικό σθένος έφτασε πίσω στο σπίτι του γερός και δυνατός, διαψεύδοντας όσους ήθελαν να μην επιτυγχάνει τον νέο του άθλο: να κάνει το γύρο της Ευρώπης με το ποδήλατό του. Πάλεψε ενάντια στις πιθανότητες και κέρδισε το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του. Στα 64 χρόνια του κλείνει μεγαλειωδώς κι έχοντας το κεφάλι ψηλά «μία καριέρα 48 ετών με ελπιδοφόρα μηνύματα» όπως είπε ο ίδιος.

Μπορεί η κόπωση να ήταν τέτοια ώστε να μην του επέτρεψε πανηγυρισμούς όμως δεν το έβαλε κάτω. Στάθηκε μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος κι απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους τον στήριξαν. Αμέσως μετά έφυγε για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

Μπράβο Στέλιο μας έκανες υπερήφανους.

ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΣΚΟΥ

Δύο είναι οι άνθρωποι που ακολούθησαν τον Στέλιο Βάσκο από την εκκίνηση του νέου του άθλου μέχρι και τον τερματισμό. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Σταυρόπουλο, τον 52χρονο ποδηλάτη και τον Νίκο Μακρή. Στέλιος Βάσκος και Βαγγέλης Σταυρόπουλος συνδέονται με μία δυνατή φιλία 30 ετών. O Βαγγέλης ήταν ο οδηγός της αποστολής. Ο Νίκος Μακρής είναι 23 ετών και είχε αναλάβει να φροντίσει για τη φυσική κατάσταση του Στέλιου και γενικότερα καθήκοντα.

Και οι δύο αποδέχθηκαν με χαρά να τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του και να του παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια. Ο ρόλος τους υπήρξε πολύ σημαντικός και η ευθύνη που είχαν αναλάβει μεγάλη.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι από το Μαυροβούνιο και μετά τον Στέλιο Βάσκο συνόδεψαν κι εμψύχωσαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αργυρούσης και Γιώργος Παπαγεωργόπουλος με τον καμεραμάν Βασίλη Κωνσταντάκο.

[supsystic-gallery id=64 position=center]

Οι χορηγοί στην προσπάθεια του Στέλιου Βάσκου είναι οι ακόλουθοι: 

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δήμος Τρικκαίων

Μπισκότα ΒΙΟΛΑΝΤΑ

ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ BarRouge

Portioli espressee A.E.

ΆΝΕΣΙΣ Home

Εργοστάσιο γάλακτος Τρίκκη

Φάστ Φουντ Γυρομάνια

Πρατήρ. Υγρών Καυσίμων SHEL Σούλης

Ορθοπεδικά Σιμορέλης Βασίλης

Κουφώματα αλουμινίου Γρατσάνης

Κέντρο Ελαστικών-Ζαντών Σταυράκης

Κάβα «Τσίνας»

Πρατήριο υγρών καυσίμων Αγορίτσας

Pet shop Φάρμα

YAMAHA Νούλας

Καρατζάς Protect

Κηροπλαστείο Μιχάλης Παναγιώτου

Ζαχαροπλαστείο Τριζώνης

Φαστ Φουντ ΦΑΝ

Επιδιορθώσεις υποδημάτων Τσιακούμης

Μπέσιος WOOD

Κρεοπωλείο Μαλικιώσης

Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος

Ασφάλειες Νταούλας

Πατούκας «Τζάμια»

Σιάτρας

Υαλοπωλείο Λώλης

Φύσης Έργον: Καμπαγιάννη Άρη

Νέο-ιαπωνική Χριστάκος

Bike Flow (ποδήλατα)

Μίνι μάρκετ Κωτούλας

Υπολογιστές Λευτέρης

Αρτοποιείο- Ελένη Παναγιώτου

Σούπερ Μάρκετ LIDL

Πετρογκάζ Πουλιανίτης

Κοτόπουλα Τζώρτζης

Μητρονάσιος Περικλής (αψίδα)

Καλύβας-Σέρβις οχημάτων

Κωτούλας – Οικοδομικά υλικά

Ταβέρνα Ωραία Θέα




Total
0
Shares
Previous Article

Παρουσιάστηκε το «Smart Trikala» στο Δημαρχείο Τρικάλων

Next Article

17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 2017