Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) από τη Βαρσοβία με προορισμό την Καρδίτσα

Ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) από τη Βαρσοβία με προορισμό την Καρδίτσα

 

100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Πολωνίας

Ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) από τη Βαρσοβία με προορισμό την Καρδίτσα

Ταξιδιωτικοί πράκτορες (tour operators) και εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι από επαγγελματικά τουριστικά έντυπα της Πολωνία έρχονται την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Καρδίτσα και τη Λίμνη Πλαστήρα για να διερευνήσουν προοπτικές συνεργασίας με επιχειρήσεις της περιοχής και αναχωρούν τη Δευτέρα 1 Απριλίου. Αυτό το ταξίδι εξοικείωσης (FAM TRIP) τεσσάρων (4) ημερών, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Πολωνίας που σχεδιάζονται από το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το fam trip από τη Βαρσοβία θα έχει προορισμό την Καρδίτσα καθότι η ιδέα ξεκίνησε από την κ. Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας, με σκοπό την προώθηση του θεματικού τουρισμού και τη διασπορά της τουριστικής ζήτησης, στο πλαίσιο της στρατηγικής για τουρισμό 365 ημερών. Η υλοποίηση της δράσης αυτής αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών που κατέβαλε η βουλευτής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, την Πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και το γραφείο ΕΟΤ Πολωνίας.

Η παρουσία και η συμμετοχή της Αξιότιμης Πρέσβη της Πολωνίας κ. Άννας Μπάρμπαρτζακ, της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά και του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα, θα σηματοδοτήσουν τη σύνδεση της δράσης αυτής με τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πολωνία, αποτελώντας ύψιστη τιμή για το Νομό Καρδίτσας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία προβλέπει τη διοργάνωση μιας σειράς δράσεων, ώστε οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι να έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μνημεία και επιχειρήσεις της περιοχής και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με ξενοδοχεία και άλλους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της περιοχής, οι οποίοι είδαν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρωτοβουλία αυτή και συμμετέχουν ενεργά. Το fam trip υλοποιεί η υπηρεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Πολωνίας με την εθελοντική τεχνική υποστήριξη της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝΚΑ).

Σημειώνεται ότι οι φίλοι Πολωνοί, επιλέγουν την Ελλάδα ως τον πρώτο σημαντικό τουριστικό προορισμό τους. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 2017 είχαμε περίπου 800.000 Πολωνούς τουρίστες και το 2018 περίπου 1.200.000.

Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Ο Σ.Π.ΟΡ.Τ. στο Μαυροβούνι της Πίνδου

Ο Σ.Π.ΟΡ.Τ. στο Μαυροβούνι της Πίνδου

Next Article
Ανοίγει για εγγραφές το Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών στο ΤΕΕ

Ανοίγει για εγγραφές το Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών στο ΤΕΕ