Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τέλος στην άρδευση «πολλών ταχυτήτων» στο Δήμο Σοφάδων

Αποφασισμένη η Δημοτική Αρχή να υπερασπιστεί το σύνολο των παραγωγών

Θα κατατεθεί μήνυση για παρέμβαση στο αντλιοστάσιο Αγίου Βησσαριου ενώ ήδη ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές

Την εξυπηρέτηση του συνόλου των παραγωγών του Δήμου Σοφάδων είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί η Δημοτική Αρχή. Η φετινή, πολύ δύσκολη αρδευτική περίοδος, βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ως εκ τούτου περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια ομαλής λειτουργίας του αρδευτικού συστήματος θα αντιμετωπίζονται άμεσα και αποφασιστικά.

Την χθεσινή μέρα διαπιστώθηκε παρέμβαση στο αντλιοστάσιο Αγίου Βησσαρίου. Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου κ. Θάνου Σκάρλου ο οποίος ενημέρωσε για το συμβάν τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και ζήτησε σε κάθε περίπτωση την αυστηρή εφαρμογή του νόμου ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία των παραγωγών.

Παράλληλα ο ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος θα υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου στα αρμόδια αστυνομικά τμήματα ώστε να ξεκινήσει η προανάκριση και να εντοπιστούν οι δράστες.

eyaggelogiannisΣε σχετική του δήλωση ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης τονίζει:

«Στόχος και επιδίωξη όλων των εμπλεκομένων είναι, η διαχείριση του πολύτιμου αγαθού να γίνει, με τρόπο που αγροτικός κόσμος να πετύχει τη μεγίστη δυνατή αξιοποίηση του για τις καλλιέργειες, περιορίζοντας στο ελάχιστο την σπατάλη.

Χρειάζεται να επιδειχθεί πνεύμα οικονομίας και σύνεσης, ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη εξοικονόμηση.

Είναι αυτονόητο όμως, ότι θα πρέπει και οι αγρότες να βοηθήσουν με την ορθολογική χρήση του νερού επιδεικνύοντας πνεύμα αλληλεγγύης.

Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψει άρδευση…πολλών ταχυτήτων και οποιοδήποτε κρούσμα παραβατικής παρέμβασης ή χρήσης νερού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων φορέων θα καταγγέλλεται άμεσα στις αρχές.»




Total
0
Shares
Previous Article

Ιερά πανήγυρη Αγίας Μαρίνας στο Μαυρομμάτι

Next Article

21 συλλήψεις στους 4 νομούς της Θεσσαλίας