Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τέλης Σπάνιας: Βασική μας προτεραιότητα, η ανθρώπινη ζωή

telis spanias 2020 slide

Είναι ίσως η δυσκολότερη περίοδος που περνάμε. Η ανθρώπινη ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο. Όλα είναι περίεργα, διαφορετικά, όλα αλλάζουν.

Οι αρχές του τόπου δείχνοντας μια αξιοσημείωτη ωριμότητα επέβαλαν μέτρα που πριν λίγες μέρες κανένας δε θα πίστευε ότι μπορούν να εφαρμοστούν.

Βρισκόμαστε στα μέσα του κυκλώνα covid-19.

Ένας κίνδυνος που μόνο ταινίες επιστημονικής φαντασίας τον περιέγραφαν. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες από ειδικούς που πρέπει να τηρηθούν.

Όλα τα μέτρα εστιάζονται στη μείωση της μεταδοτικότητας του κορωνοιού.

Το μεγάλο ζητούμενο. Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Η μείωση της κάθε είδους επαφής που είναι το ασφαλέστερο μέτρο ενάντια στη διάδοση της πανδημίας.

Έκλεισαν σχολεία, μαγαζιά πολλές υπηρεσίες λειτουργούν οριακά, ότι είναι ανοιχτό προς το κοινό παίρνει ιδιαίτερες προφυλάξεις.

Προστατευτείτε. Μείνε τε στο σπίτι. Ας αλλάξουμε τις συνήθειες μας.

Ας υπακούσουμε στους κανόνες. Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε και πολλά! Μας ζητείται να μείνουμε στο σπίτι για να προστατευτούμε !!!

Υπάρχουν άνθρωποι που τους επιβάλλεται να φλερτάρουν καθημερινά με τον κορωνοιό!!!

Είναι αυτοί που μένουν διπλά μας όταν κανείς άλλος δεν μπορεί, είναι αυτοί που μας προστατεύουν, είναι αυτοί που δε μένουν σπίτι! Μένουν στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας στα ιδιωτικά ιατρεία. Είναι αυτοί που φυλάνε Θερμοπύλες !

Είναι η δική μας ασπίδα απέναντι στην πανδημία.

Πρόκειται για το προσωπικό των δομών υγείας τους ιατρούς τους νοσηλευτές το προσωπικό των ΤΕΠ το προσωπικό του ΕΚΑΒ, όλους τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Είναι εκείνοι που πραγματικά σε δύσκολες συνθήκες δίνουν τη μάχη για τη ζωή.

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Πρώτα από όλους τους οφείλει το κράτος, οφείλει να τους παρέχει ότι είναι αναγκαίο για να προστατευτούν.

Τους οφείλουμε εμείς. Πρέπει να τους βοηθήσουμε. Η δική μας βοήθεια είναι συγκεκριμένη. Να μείνουμε στο σπίτι, να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας να προφυλάξουμε τους συνανθρώπους μας να βοηθήσουμε τους Ιατρούς μας.

Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και όλους εκείνους που από οποιοδήποτε πόστο δηλώνουν παρόν και βοηθούν στη μάχη.

Ιερή υποχρέωση όλων μας είναι να τους συμπαρασταθούμε. Και ο τρόπος είναι ένας. Να μείνουμε σπίτι μας, να τηρούμε τις οδηγίες.

Μόνον έτσι θα αρχίσουμε να βλέπουμε φως στο τούνελ, έτσι θα δείξουμε σεβασμό σε εμάς , σεβασμό σε εκείνους .Θα δείξουμε σεβασμό στην ίδια τη ζωή.

Είναι ώρα ευθύνης. Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί.

Βασική μας προτεραιότητα, η ανθρώπινη ζωή!

Τέλης Σπάνιας

Ιατρός – Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
eskath

Αναβολή αγώνων ΕΣΚΑΘ

Next Article
epidoma

Κορωνοϊός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα των 400 ευρώ