Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σ. Κουλοκτσής: Οι εθνικές «επιτυχίες» του ΣΥΡΙΖΑ και τα ψίχουλα στους συνταξιούχους

Τώρα μάλιστα! Αυτές είναι εθνικές επιτυχίες. Το 2060 (!) το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες επί του Εθνικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Την «μεγάλη επιτυχία» έφερε στη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δια του «άξιου» υπουργού της κ. Τσακαλώτου που συμμετείχε στο τελευταίο Γιουρογκρουπ. Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα πήραν μπροστά τα κυβερνητικά παπαγαλάκια: «Μεγάλη επιτυχία, σημαντική ελάφρυνση του χρέους, οι προσπάθειες της κυβέρνησης έπιασαν τόπο»… και άλλα τέτοια φαιδρά που είναι σίγουρο πως ακόμη και αυτά τα κυβερνητικά φερέφωνα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ντρέπονται για αυτά που έλεγαν.

Απαιτείται μεγάλο θράσος για να μπορείς να εκστομίζεις τόσα ψέματα με τόση ευκολία, σε μια κοινωνία που εδώ και καιρό υποφέρει, που δεν έχει να ζεσταθεί, να πληρώσει το ηλεκτρικό, το νερό, το ΤΕΒΕ, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να μην έχει το καθημερινό φαγητό, ότι για να έρθουν καλύτερες μέρες θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2060…

Ως αντίδωρο σε αυτή τη συμφωνία κόλαφο για τα ελληνικά συμφέροντα και για να θολώσει τα νερά έσπευσε με διάγγελμα να ανακοινώσει ένα επίδομα ελεημοσύνης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι διαβιούν πλέον σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και αυτό όχι από ενδιαφέρον, αλλά από την ανάγκη για μια ακόμη φορά να λειτουργήσει επικοινωνιακά. Να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι νοιάζεται για τους πιο αδύναμους την στιγμή που ήδη τους έχει αφαιρέσει πολλαπλά.

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία αποτυπώνεται και στον ετήσιο προϋπολογισμό που μόλις ψηφίστηκε. Βαριά φορολογία σε όλους από φυσικά πρόσωπα μέχρι επιχειρήσεις. Και από την άλλη πλευρά να συντηρείται το κομματικό κράτος (Βλέπε κινήσεις τύπου: Ίδρυση γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για να βολέψουμε εκλεκτά μας στελέχη).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά έκανε καλά το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει: Να λέει μεγάλα ψέματα θεωρώντας αφελείς τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται. Έτσι αντί να προβληματίζεται για τα τραγικά αποτελέσματα της πολιτικής της, πανηγυρίζει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας. Ειδικά μάλιστα σε μια εποχή όπως αυτή που διανύουμε, η οποία απαιτεί σοβαρούς ηγέτες και πολιτικούς άνδρες και όχι μαθητευόμενους μάγους, σαλτιμπάγκους και τσαρλατάνους. Ο κ. Τσίπρας και η ομάδα του έριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε μια στιγμή που το μνημόνιο τελείωνε και η βελτίωση της οικονομίας της χώρας ήταν μικρή αλλά ορατή σε όλους. Το έκανε για να ανέλθει ο ίδιος και τα γκρουπούσκουλα που απαρτίζουν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Όμως θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του πως τα ψέματα τελείωσαν. Έχουν απαξιωθεί στα μάτια της κοινωνίας. Η κατρακύλα τους είναι ραγδαία και σύντομα θα βρίσκονται εκεί που πραγματικά ανήκουν. Το πρόβλημα βέβαια είναι μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά που θα προκαλέσουν στη χώρα. Τέλος ας σταματήσουν τους πανηγυρισμούς, γιατί οι πολίτες τους κατάλαβαν και την κατάλληλη στιγμή θα τους τοποθετήσουν εκεί που τους αξίζει…

Σωτήρης Κουλοκτσής
Ιατρός Καρδιολόγος
Πολιτευτής Ν.Δ.




Total
0
Shares
Previous Article

Πρόταση για την αλλαγή στον τρόπο σήμανσης των παραγωγικών ζώων

Next Article

Συνάντηση Δημάρχου Μουζακίου Γ. Κωτσού με το Δεσπότη και την Αρχ. Υπηρεσία για τα Θρησκευτικά μνημεία

Related Posts