Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας

Υπογραφή σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας ΣΥΝ.Π.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD / LEADER

Σε πορεία υλοποίησης μπαίνει το Τοπικό Πρόγραμμα Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD / LEADER (Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020) για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με την υπογραφή, σήμερα της Σύμβασης Συνεργασίας μεταξύ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας ΣΥΝ.Π.Ε.

Η επιλογή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας ΣΥΝ.Π.Ε. ως Τράπεζας Συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας και αφορά την τραπεζική διαχείριση της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης (επιχορήγησης) του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. που ανέρχεται στο ποσό των έξι εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων Ευρώ #6.300.000,00 €# σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 3206/2016 απόφαση έγκρισης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER θα υλοποιηθεί από την Ομάδα Τοπικής Δράσης ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (με εξαίρεση το εντός σχεδίου πόλεως τμήμα της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας).

Ειδικότερα, η περιοχή παρέμβασης του προγράμματος CLLD/LEADER αποτελείται από 144 Δημοτικές / Τοπικές Κοινότητες που ανήκουν στους 6 Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με μόνιμο πληθυσμό 76.488 κατοίκους (απογραφή ΕΛΣΤΑΤ 2011), έκταση 2.630,36 km2 και πληθυσμιακή πυκνότητα 29,08 κάτοικοι/km2.

Για την αποτελεσματική εφαρμογή της Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης η ΟΤΔ της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. θα βασιστεί στην εμπειρία και τεχνογνωσία που απέκτησε κατά τη διάρκεια εφαρμογής των προγραμμάτων του Άξονα 3 & 4 του ΠΑΑ 2007-2013, των ΟΠΑΑΧ και των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών LEADER ΙΙ και LEADER+.




Total
0
Shares
Previous Article

Ἐκδήλωση γιά τόν ἅγιο Παϊσιο στήν Καρδίτσα

Next Article

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Καρδίτσας

Related Posts