Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας: H Δυτική Θεσσαλία συνεχίζει να παραμένει σιδηροδρομικά αποκλεισμένη.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δωρεάν εισιτήριο στους επιβάτες Θεσσαλονίκης προς Αθήνα

Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας: H Δυτική Θεσσαλία συνεχίζει να παραμένει σιδηροδρομικά αποκλεισμένη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από 18 Μαΐου 20, επανέφερε μέρος των δρομολογίων στην κύρια σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης, καθώς και τα δρομολόγια στον Προστιακό Αθηνών, Λάρισας – Θεσσαλονίκης, Λάρισας – Βόλου και προς Φλώρινα. Βλέπουμε ξανά ότι η Δυτική Θεσσαλία συνεχίζει να παραμένει σιδηροδρομικά αποκλεισμένη.

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας, επικοινώνησε επανειλημμένα με την ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για το τι θα γίνει με τα επιτυχημένα δρομολόγια Αθηνών -Καλαμπάκας (884/885) καθώς και δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη – Λάρισα και τα τοπικά ενδιάμεσα δρομολόγια.

Ο Σ.Φ.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ συνάντησε ένα “τοίχο” από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την έναρξη και τύχη των δρομολογίων. Μετά από πολλές προσπάθειες, πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες μας ενημέρωσαν ότι τα δρομολόγια θα αρχίσουν από 1 Ιουνίου 20 και ότι υπήρχε πρόβλημα με τα καταλύματα για τα πληρώματα της αμαξ. 885 στην Αθήνα, λόγω του covid-19.

Επιπλέον θέσαμε ξανά στον υπεύθυνο δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τολιο, το θέμα της αμαξ. 590 Καλαμπάκας – Θεσσαλονίκης για το ακατάλληλο της ώρας άφιξης (μεσημεριανή ώρα) στην Θεσσαλονίκη και την δραματική μείωση των επιβατών από το συγκεκριμένο δρομολόγιο, και την επιπλέον δρομολόγηση αμαξοστοιχίας Αθηνών – Καλαμπάκας – Αθηνών.

Επίσης ο Σ.Φ.Σ Καρδίτσας επικοινώνησε με την ΕΡΓΟΣΕ για να ενημερωθεί για την καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών για την ηλεκτροκίνηση – τηλεδιοίκησης της γραμμής Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας. Η ανάθεση έχει πραγματοποιηθεί και το θέμα έχει φθάσει στο ΣτΕ, λόγω ενστάσεων των εταιρειών που δεν μειοδότησαν. Στην καλύτερη των περιπτώσεων η ένσταση να εξεταστεί τον Αύγουστο και τα έργα μέσα Οκτωβρίου.

Καλούμε τους τοπικούς άρχοντες με πρώτον τον Βουλευτή Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας και Υπουργό Δικαιοσύνης στο χαρτοφυλάκιο του οποίου ανήκει το ΣτΕ, τους Βουλευτές Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα, Γιώργο Κωτσό και Σπυρίδων Λάππα, τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωστή Νούσιο, τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο καθώς και τους Δημάρχους Σοφάδων Θάνο Σκάρλο, Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου, και Μουζακίου Φάνη Στάθη, να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις για την άμεση επανέναρξη ΟΛΩΝ των δρομολογίων στην Δυτ. Θεσσαλία καθώς και το ξεμπλοκάρισμα τους μεγάλου έργου της ηλεκτροκίνησης – τηλεδιοίκησης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
alosi222

Οι 52 εφιαλτικές μέρες πριν από την άλωση της Πόλης....

Next Article
imer0000

Ημερίδα-τηλεδιάσκεψη «ΔιάSOSη γυναικών προσφύγων και μεταναστριών που επέζησαν περιστατικών έμφυλης βίας».

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…