Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σωτήρης Κουλοκτσής: Τα αδιέξοδα της ανερμάτιστης κυβερνητικής πολιτικής

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Εξοντώνουν υπερφορολογώντας


Του Σωτήρη Κουλοκτσή

Ιατρού Καρδιολόγου

Πολιτευτή Νέας Δημοκρατίας


Χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια ανερμάτιστης πολιτικής, για να καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό η ιδιωτική οικονομία, η μόνη που πραγματικά μπορεί να παράγει ανάπτυξη.

Ακόμη και στο πιο δύσπιστο πολίτη αυτής της χώρας είναι πλέον φανερό πως η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί στην καταστροφή.

Αυτές τις ημέρες χιλιάδες συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στην ιδιωτική οικονομία, έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή αλήθεια που παράγει ο νόμος Κατρούγκαλου.  Άγρια φορολογία που βαφτίστηκε νέο ασφαλιστικό σύστημα. Άγρια φορολογία, η οποία οδηγεί χιλιάδες μέχρι πρόσφατα αυτοαπασχολούμενους, στην απόφαση να κλείσουν τα φορολογικά τους βιβλία, γιατί αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν καμία τύχη να επιβιώσουν με τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα. Ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, έμποροι, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες πάσης φύσεως κ.α., δεν έχουν πλέον κανένα λόγο να εργάζονται αφού ότι βγάζουν θα πρέπει, για να είναι νόμιμοι, να το καταθέτουν στα κρατικά ταμεία. Τεράστιες οι φορολογικές και ασφαλιστικές απαιτήσεις από τόσους κλάδους της ιδιωτικής οικονομίας που είναι δεδομένη η δραματική συρρίκνωση τους. Ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση “τρόμαξε” μπροστά στα αποτελέσματα που παράγει, η χωρίς καμία λογική πολιτική της και στελέχη της λένε δεξιά και αριστερά πως αν συνεχιστεί η οικονομική αιμορραγία, τότε η ιδιωτική οικονομία κινδυνεύει να καταρρεύσει. Όμως αυτό που δεν λένε είναι πως αν καταρρεύσει η ιδιωτική οικονομία τότε αυτό θα σημάνει την οριστική χρεοκοπία του κράτους.

Επίσης μεγάλα θύματα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι και οι αγρότες οι οποίοι αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Δίκαια διαμαρτύρονται για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, καθώς πλήττονται σημαντικά από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και χωρίς μάλιστα αυτά να έχουν εφαρμοστεί στο σύνολο τους. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να καθίσει και να συζητήσει σοβαρά, αντί να στηρίξει τον αγροτικό τομέα που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους μπορεί να στηριχτεί η ανάπτυξη, όχι μόνο της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, αντί να στηρίξει την ιδιωτική οικονομία δίνοντας αναπτυξιακά κίνητρα, κάνει τη πολιτική επιλογή να φορολογήσει άγρια οτιδήποτε παραγωγικό.

Και δυστυχώς μέρος των φορολογικών εσόδων τα χρησιμοποιεί για να στήσει κομματικό κράτος. Στρατιές κομματικών μανδαρίνων που νοιώθουν πως ήρθε η ώρα τους, διεκδικούν και πετυχαίνουν μια εργασιακή σχέση με το δημόσιο, ή με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ορισμένες δε περιπτώσεις είναι τόσο προκλητικές που «βγάζουν μάτι» (βλέπε περιπτώσεις τύπου Καρανίκα και όχι μόνο).

Για αυτό η κυβέρνηση υπερφορολογεί. Για να στήσει το κομματικό της κράτος. Δεν την ενδιαφέρει μια ικανή δημόσια διοίκηση, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα. Δεν την ενδιαφέρει η καλύτερη παιδεία, η καλύτερη υγεία, παρά μόνο την ενδιαφέρει πως θα φτιάξει κομματική πελατεία, αλλού διορίζοντας και αλλού  δημιουργώντας ψεύτικες προσδοκίες σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από δουλειά. Εν τέλει δεν την ενδιαφέρει να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη καθώς δεν πιστεύει στην ιδιωτική οικονομία και στα οφέλη της.

Είναι τραγικό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα σχεδόν η μόνη επιχειρηματική δραστηριότητα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια να εξελίσσεται στον τομέα του καφέ και του γρήγορου φαγητού.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην στήριξη κάθε πραγματικής παραγωγικής δραστηριότητας και τέτοια είναι η αγροτική δραστηριότητα. Με μείωση της φορολογίας και μείωση του κόστους παραγωγής ο Έλληνας αγρότης μπορεί να είναι ανταγωνιστικός σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία καθώς παράγει ποιοτικά προϊόντα. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην μικρή και τη μεσαία επιχειρηματικότητα και έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία και στα οφέλη της. Τέλος η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στον δημόσιο τομέα. Σε ένα παραγωγικό δημόσιο τομέα που σχεδιάζει με στρατηγική και που είναι αρωγός της αναπτυξιακής διαδικασίας. Εξάλλου οι δυο βασικοί πυλώνες στους οποίους θα πρέπει να στηρίζεται ένα σύγχρονο κράτος είναι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός. Όχι όμως ένα δημόσιος τομέας που θα εξυπηρετεί τις κομματικές ανάγκες και τις κομματικές αναζητήσεις του εκάστοτε κομματάρχη, ούτε ένας ιδιωτικός τομέας που θα βρίσκεται υπό δίωξη κατηγορούμενος διαρκώς για φοροδιαφυγή. Η Νέα Δημοκρατία θέλει τους δύο αυτούς πυλώνες αποτελεσματικούς και παραγωγικούς για την ελληνική κοινωνία και ξέρει πως θα το πετύχει. Αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες και για το λόγο αυτό στις επόμενες εκλογές θα την αναδείξουν νέα κυβέρνηση του τόπου.




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Α.Σ.Καρδίτσας απολαμβάνει πλέον… τη μοναξιά της δεύτερης θέσης μετά τη νίκη στον Εύοσμο

Next Article

Εξετάσεις για την απόκτηση Τίτλου Σπουδών ενηλίκων