Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σχόλιο για την επιτροπή της προκριματικής φάσης του 32ου Φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων Καρδίτσας 

Το σχόλιο αυτό απευθύνεται στους δημότες Καρδίτσας και είναι από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς του έργου “Η Αυλή των Θαυμάτων” του Ι. Καμπανέλλη της θεατρικής ομάδας “θεατρική Πύλη” του συλλόγου “Πύλη” Πυλαίας που έκανε αίτηση για να προκριθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του 32ου Φεστιβάλ Καρδίτσας:

“Η παράσταση που πήρε στο 16ο πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων Ορεστιάδας τον Αύγουστο 2015: το 1ο βραβείο καλύτερης παράστασης απο την κριτική επιτροπή (που αποτελούνταν από αξιόλογους ηθοποιούς όπως Αντώνης Θεοδωρακόπουλος,  Άννα Κουρή, Έλενα Ακρίτα, τον διεθνούς καταξίωσης χορογράφο και χορευτή Ιωάννη Μαργαρώνη και τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη), το 1ο Βραβείο κοινού με βαθμό 9,6 με άριστα το 10 (ίσως τον υψηλότερο βαθμό που δόθηκε ποτέ από την επιτροπή κοινού στα 16 χρόνια του θεσμού), το 1ο Βραβείο σκηνοθεσίας, το 1ο Βραβείο β΄ ανδρικού ρόλου και το 1ο Βραβείο σκηνικών, αυτή η παράσταση δεν προκρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του 32ου Φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων Καρδίτσας.

Όχι μόνο δεν ήταν στους 8 θιάσους που προκρίθηκαν (από τους 30 που έκαναν αίτηση) αλλά ούτε και στους 5 αναπληρωματικούς θιάσους. Η καλύτερη παράσταση του 13ου Φεστιβάλ Ορεστιάδας, αυτή που αγαπήθηκε από το κοινό της Ορεστιάδας και την παρακολούθησαν 800 άτομα την ημέρα που διαγωνίσθηκε δεν είναι ανάμεσα στις 13 καλύτερες του Φεστιβάλ Καρδίτσας.
Θα μπορούσε δικαιολογημένα να πει κανείς ότι επιτροπή της προκριματικής φάσης του φεστιβάλ Καρδίτσας απαξιώνει την αξιοπιστία της κριτικής επιτροπής της Ορεστιάδας και την εγκυρότητα του θεσμού.
Όλοι εμείς οι συντελεστές της παράστασης λυπούμαστε ειλικρινά που το κοινό της Καρδίτσας δεν θα έχει την δυνατότητα ν’ απολαύσει αυτή την παράσταση που αγκαλιάστηκε με τόση αγάπη απ’το κοινό της Ορεστιάδας και δεν θα έρθει σ’ επαφή με το καλύτερο έργο της νεοελληνικής δραματουργίας σε μια περίοδο που το κάνει τόσο επίκαιρο όσο πότε άλλοτε”.
Φιλικά η θεατρική ομάδα “Θεατρική Πύλη”



Total
0
Shares
Previous Article

Ολοκληρώθηκε το 50% του έργου της λιθόστρωσης  του κεντρικού δρόμου Φαναρίου

Next Article

Άλλη μια ανίκανη κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας μας