Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σχετικά με την ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τα μικρά υδροηλεκτρικά έργα στο νομό μας

Του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς 

Με ευχαρίστηση πληροφορηθήκαμε πρόσφατα και από τον τοπικό Τύπο την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων, από το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κο Σπ. Λάππα, ερώτησης για το ζήτημα των σχεδιαζόμενων μικρών υδροηλεκτρικών έργων στο νομό μας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται κι αυτά στο χωριό της Οξυάς.

Η κατάθεση της ερώτησης έρχεται μετά από μακρά και επίπονη προσπάθεια και αίτημα του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς, της Κίνησης “Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς” και του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων” προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του νομού μας.

Θεωρούμε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη το γεγονός, καθώς αναμένεται να προβληματίσει σε υψηλό επίπεδο υπεύθυνους φορείς και παράγοντες για όσα από καιρό όλοι εμείς προσπαθούμε να αναδείξουμε, σχετικά με ελλείψεις στην αδειοδοτική διαδικασία των ανωτέρω έργων, τη χρήση ανακριβών στοιχείων, τη μη εφαρμογή διατάξεων της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την έλλειψη ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών, τον κίνδυνο ιδιοποίησης του νερού από ιδιωτικά συμφέροντα,  κ.λ.π..

Από πλευράς μας, ευχαριστούμε τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κο Σπ. Λάππα, που ανέλαβε και έφερε σε πέρας τη συγκεκριμένη προσπάθεια και διευκρινίζουμε πως οι ίδιοι φορείς είχαμε αιτηθεί παρόμοια συνάντηση και με το βουλευτή της αντιπολίτευσης του νομού μας, που ωστόσο και παρά τις προσδοκίες μας, δεν υλοποιήθηκε.




Total
0
Shares
Previous Article

Επαναλειτουργεί το σιντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας της Καρδίτσας

Next Article

Συνάντηση με τον με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Μπαλάφα είχε η Βουλευτής Καρδίτσας Παναγιώτα Βράντζα

Related Posts