Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σχέδιο για άνοιγμα των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας ώστε να έρθουν χιλιάδες εργάτες γης

trakter 1

Σχέδιο για άνοιγμα των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας ώστε να έρθουν χιλιάδες εργάτες γης

Η τεράστια ανάγκη για εργατικά χέρια στα ελληνικά χωράφια, προκειμένου να μαζέψουν την παραγωγή και να κάνουν κι άλλες αγροτικές εργασίες, είναι περισσότερο εμφανής από ποτέ, εκτιμά σχετικό δημοσίευμα

Σχέδιο για να ανοίξουν τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας προκειμένου να έρθουν χιλιάδες εργάτες γης, επεξεργάζονται οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, Ελλάδας και Αλβανίας.

Η τεράστια ανάγκη για εργατικά χέρια στα ελληνικά χωράφια, προκειμένου να μαζέψουν την παραγωγή και να κάνουν κι άλλες αγροτικές εργασίες, είναι περισσότερο εμφανής από ποτέ, εκτιμά δημοσίευμα του in.gr, σύμφωνα με το οποίο αγροτικοί συνεταιρισμοί από όλη την Ελλάδα ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βρει λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο νομό Ημαθείας υπάρχει ανάγκη για 7.000 εργάτες γης προκειμένου να μαζέψουν τα ροδάκινα τα οποία ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, δήλωσε στο MEGA ο διευθυντής της ιστοσελίδας Βασίλης Σ. Κανέλλης, κάνοντας λόγο για σχετικά «αιτήματα που πέφτουν βροχή και από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και αλλού».

Η λύση που προκρίνεται είναι να γίνει «εισαγωγή» εργατών από την Αλβανία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όλοι οι εργάτες θα τηρούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και θα περνούν από έλεγχο στα σύνορα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κορωνοϊό, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Επίσης θα μπαίνουν σε καραντίνα, όπως ορίζει ο νόμος και θα εργάζονται στη συνέχεια στα χωράφια.

Οι συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, είχαν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως το θέμα φαίνεται να συζητήθηκε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.

Μια ακόμη λύση που προκρίνεται είναι να δοθεί εργασία και σε αλλοδαπούς, πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ή αλλού, έχουν νόμιμα χαρτιά και ΑΜΚΑ και μπορούν να εργαστούν. Θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση προκειμένου χιλιάδες από τους μετανάστες να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην οικονομία και την κοινωνία. Ολοι οι εργάτες γης δουλεύουν νόμιμα, με ασφάλιση και μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα, τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στην οικονομία γενικότερα.

ΠΗΓΗ: in.gr




Total
0
Shares
Previous Article
washington post

Washington Post: Πώς η Ελλάδα κατάφερε να περιορίσει τον κορωνοϊό – Τι θα γίνει με οικονομία της

Next Article
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Κ. Τσιάρας: Η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως, δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός την περίοδο της πανδημίας