Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Θα εξακολουθεί να ξεπλένει τα φασιστοειδή η τοπική Ν.Δ.;

 

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία έδειχνε να είναι μια χαρά με τη φασιστική καμπάνια στα σχολεία. Η γραμμή της ήταν ενθαρρυντική. Ακροδεξιούς δεν έβλεπε πουθενά εκεί που τους έβλεπε όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Αντίθετα, προσέγγιζε το θέμα με την κλασική υποκριτική γραμμή “μη χαρίσουμε τα παιδιά στους ακροδεξιούς”, “δεν υποκινούνται, ενεργούν αυθόρμητα”, “όποιος είναι κατά των Πρεσπών δεν είναι ακροδεξιός, είναι πατριώτης”. Είναι προφανές ότι η ιδέα ενός μαζικού μαθητικού κινήματος εναντίον της κυβέρνησης, με πρωτοβουλία της οργανωμένης Ακροδεξιάς, της φαινόταν ιδιαίτερα ελκυστική. Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν φασίστες μόνο «τα παιδιά που ανησυχούν για τη Μακεδονία», τα οποία «σε καμία περίπτωση δεν υποκινούνται από τη Χρυσή Αυγή», όπως δήλωσε η Μαρία Σπυράκη. Ο Μάκης Βορίδης μίλησε για «πατριωτισμό» και «υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας» και ξεκαθάρισε ότι οι καταλήψεις αυτές του φαίνονται μια χαρά. Δηλαδή αυτά ακριβώς που είπε και ο Μιχαλολιάκος. Ενώ ακόμα πιο κατάπτυστες ήταν οι ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών, που έφτασαν μέχρι του σημείου να επικαλούνται τις αναρτήσεις του υπαρχηγού των νεοναζί.

Με την οικτρή αποτυχία του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη χθες, η Νέα Δημοκρατία κατάλαβε ότι το κίνημα των ακροδεξιών καταλήψεων είναι περιθωριακό και δεν έχει να της προσφέρει τίποτα περισσότερο από ναζιστικούς χαιρετισμούς, έκτροπα και την εσωτερική γκρίνια των καραμανλικών. Και επιπλέον κατάλαβε ότι οι χειρισμοί αυτοί απομακρύνουν τον μεσαίο χώρο, ενώ την εκθέτουν και στον κίνδυνο μιας κανονικής εκλογικής λεηλασίας από τα ακροδεξιά. Έτσι βγήκε να μαζέψει την κατάσταση. Εκ των υστέρων, σεμνά και ντροπαλά, προσπάθησε να οριοθετηθεί από τα φασιστοειδή που υποβλέπουν την εκλογική της βάση, κρατώντας φυσικά τις ισορροπίες και αποφεύγοντας να καταδικάσει τις συνεχείς ακροδεξιές εκτροπές των στελεχών της. Κι αυτά μέσω “ανώνυμων κύκλων” για να μην παρεξηγηθούν οι “σκληροί”. Ολίγη διαφοροποίηση.

Στην τοπική ΝΔ ούτε και αυτή η ολίγη διαφοροποίηση δεν εκφράζεται. Φαίνεται ότι κάνει κουμάντο στη ΝΟΔΕ ν. Καρδίτσας η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ. Σαν ακυβέρνητο καράβι, η Ν.Δ. παραπαίει ανάμεσα στον χουντοφασισμό και τον νεοφιλελεύθερο δογματισμό τύπου ΔΝΤ. Να δούμε πόσο μακριά θα πάει έτσι.

Όταν έρθει πάντως η ώρα οι μαθητές και οι πολίτες θα ψηφίσουν λέγοντας «ΟΧΙ» στον εθνικισμό και το φασισμό.

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Κρύος Πάνος




Total
0
Shares
Previous Article

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την μείωση της φορολογίας που η ίδια επέβαλε

Next Article

Συνάντηση Γ. Κωτσού για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ορεινών Περιοχών

Related Posts